Davant la crisi

Intersindical Valenciana dona suport la ILP “per la renda bàsica estatal”

El sindicat defensa la renda bàsica com una mesura per lluitat contra la marginació i la precarietat

10 / 11 / 2014 | Intersindical

El proper 14 de desembre finalitza el termini per a la recollida de les 500.000 signatures necessàries perquè la ILP “Per la Renda Bàsica Estatal” vaja endavant. El procés, iniciat a principis d’any, ha servit per intentar posar en l’agenda política aquesta qüestió.

En un estat castigat per una crisi que ja es perllonga per espai de sis anys i que està deixant una seqüela de devastació, que es tradueix en atur massiu, retallades socials, precarització laboral, desnonaments, pobresa infantil, emigració, al mateix temps que privatitzacions i injeccions astronòmiques de diners públics a la banca, és necessari donar una resposta urgent.

La renda bàsica, per si sola, no serà la recepta màgica que acabe amb la marginació i la precarietat, però és un instrument clau en el repartiment i distribució de la renda i servirà per pal•liar els pitjors estralls d’aquesta situació d’emergència social a la que ens trobem. Tot això en un moment on les ajudes no contributives i rendes mínimes establertes per diverses administracions públiques revelen la seva insuficiència per l’escassetat de recursos i l’excessiva burocratització.

És hora que es respecten els drets humans i de fer complir els preceptes constitucionals que estableixen drets socials. Una Renda Bàsica Universal, com la que proposa la ILP, és una mesura radicalment diferent a qualsevol ajuda o subsidi perquè és incondicional, universal i individual.

Les actuals ajudes estan vinculades al món del treball, en societats on és impossible la plena ocupació, la qual cosa obliga a àmplies capes de la població a moure entre l’exclusió i la peregrinació per finestretes públiques i associacions benèfiques mentre que d’altra banda es generen per part de les administracions enormes estructures per supervisar i controlar aquestes ajudes.

Pel que fa al seu finançament caldria explorar l’elevació d’impostos a les rendes altes, persecució efectiva del frau fiscal que aportaria almenys 50.000 milions i la reducció de la despesa militar. A part la renda bàsica elevaria el consum el que generaria més recaptació d’impostos. Tampoc es desincentivaria la recerca de feina perquè l’ocupació suposa reconeixement social i 645 euros no permeten molts luxes.

Per tot això la Intersindical Valenciana dóna suport a la ILP “Per la Renda Bàsica Universal” i està difonent entre la seua afiliació i la ciutadania aquesta ILP.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.