Davant la crisi

Intersindical Valenciana en defensa de la Sanitat Pública

El Sindicat crida a penjar samarretes o llençols blancs als balcons

07 / 04 / 2020 | Intersindical

El Sindicat crida a penjar samarretes o llençols blancs als balcons

Intersindical Valenciana se suma al Dia Internacional d’Acció contra la Mercantilització de la Salut que està convocada per la Xarxa europea contra la privatització i comercialització de la salut i la protecció social i el Moviment de Salut dels Pobles, així com per diverses plataformes, entitats i sindicats en defensa de la sanitat pública.

Per a Intersindical Valenciana, la crisi del Coronavirus serveix per mostrar les debilitats i les fortaleses de sistema en el qual vivim. De la mateixa manera, es presenten els riscos que comporten determinades polítiques públiques que ataquen els fonaments sobre els quals se sostenen els serveis públics.

El Sindicat vol recordar que la sanitat pública és la que a dia d’avui afronta amb tots els seus recursos, humans i materials, la crisi sanitària que recorre el País Valencià i l’Estat espanyol. Mentrestant, la sanitat privada mostra de manera clara les seues pròpies limitacions i el conflicte permanent en què es mou, en ser el benefici econòmic el seu objectiu principal; el mateix passa amb tots els serveis públics privatitzats, concertats o externalitzats.

Les persones que treballen en la sanitat són professionals que intenten fer la seua feina el millor que poden, moltes vegades amb pocs mitjans o equips de protecció. En aquesta crisi sanitària, s’han posat en evidència les retallades de la despesa sanitària que es van aplicar com a recepta per a la crisi anterior, juntament amb les retallades en la resta de serveis públics i l’empitjorament de les condicions de treball després de les reformes laborals.

El nostre Sistema de Salut ens recorda avui més que mai que, en cas de crisi sanitària, se sosté sobre els principis de la solidaritat i l’accés universal i gratuït que garanteix un accés igualitari a l’atenció sanitària, sense importar el nivell socioeconòmic.

Al llarg d’aquestes setmanes de confinament veiem i som partícips de les mostres d’agraïment que cada dia a les 20:00 hores rep el personal sanitari i es fa extensible a altres treballadores i treballadors dels serveis essencials, que demostren la importància de la tasca que desenvolupen. Ara, a més, anima a tota la societat a penjar a les finestres o balcons samarretes o llençols blancs per expressar el suport a la sanitat pública.

Intersindical Valenciana reclama que aquests aplaudiments esdevinguen un reconeixement real de la feina que desenvolupen, amb polítiques públiques que realment servesquen per promoure unes condicions laborals dignes i uns serveis públics de qualitat, amb els recursos suficients per dur-los a terme. La millor manera de reconèixer i donar suport a la tasca que realitzen les persones professionals sanitàries que avui estan al capdavant de la batalla contra el Covid-19, és defensar la sanitat pública i ser usuàries i usuaris del Sistema Públic de Salut.

Finalment, Intersindical Valenciana exigeix el blindatge de tots els serveis públics, la dignificació dels treballs imprescindibles però pitjor pagats com són la neteja, els serveis sociosanitaris o la tasca assistencial i una Sanitat 100% pública, universal i gratuïta.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.