Davant la crisi

Intersindical Valenciana exigeix mesures de protecció per a la recuperació de l’activitat laboral

La seguretat en el treball ha de prevaldre sobre el fet econòmic

21 / 04 / 2020 | Intersindical

La declaració de l’Estat d’Alarma pel RD 463/2020, complementada pel RDL 9/2020, va portar la paralització de l’activitat productiva, també va reduir la mobilitat en tots els seus aspectes, necessari sobretot, per reduir al màxim el risc de contagi de la COVID-19.

Ara entrem en una altra nova etapa. Es tracta de recuperar l’activitat laboral, i això s’ha de fer garantint, abans de res, sense augmentar el risc de salut a tota la població, i sobretot la de la classe treballadora. No ens podem permetre una altra desestabilització que es produiria amb un increment innecessari del risc. La tornada a la normalitat laboral, no pot suposar incrementar la incertesa sobre una recaiguda en la pandèmia, que pose en risc la vida de les treballadores i treballadors i que torne a saturar el sistema sanitari, creant -de nou- situacions límits per poder atendre les necessitats que s’originen. Per això, la transició a la quotidianitat no pot posar en perill mai la salut i la vida dels treballadors i treballadores

La reincorporació a la feina, ha de ser proporcionat a les garanties que el teixit productiu puga assumir per garantir la salut en els llocs de treball. Les empreses han d’assumir la nova situació. Han de revisar els protocols de seguretat i adaptar-los a les noves necessitats. El paper dels Comités de Salut Laboral a les empreses és fonamental en la nova etapa. El seguiment de l’acompliment de la normativa i dels plans prevenció en aquest camp, imprescindible. En aquest sentit la reincorporació a la normalitat és una responsabilitat que ha de venir marcada per l’opinió dels experts, les autoritats sanitàries, regulada pel Govern i la Generalitat Valenciana, i assumida per l’empresariat. La seguretat en el treball ha de prevaler al fet econòmic. Ens enfrontem a un altre model on la cooperació de totes i tots serà imprescindible per supera la situació creada i dissenyar el futur.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.