Davant la crisi

Intersindical Valenciana impulsarà mobilitzacions per exigir més polítiques socials

29 / 12 / 2020 | Intersindical

El Sindicat considera que el Govern espanyol ha d’impulsar més polítiques socials per pal·liar els efectes de la crisi, així com els que venim acumulant per la crisi de 2008. Per al Sindicat és inacceptable que una part del Govern espanyol tinga més interés en mantindre contenta la gran patronal i les elits financeres que millorar la vida de la gent que pateix, cada dia, la crisi.

Intersindical Valenciana posa com exemple la negativa a augmentar el Salari Mínim Interprofessional, la negativa a derogar les reformes laborals de 2010 i 2012, les propostes del ministre Escrivà que rebaixaran les pensions i allargaran l’edat de la jubilació o el rescat dels fons voltors en detriment del dret a l’habitatge. El govern hauria de ser conscient que no pot estar afavorint els interessos d’una minoria de la societat mentre una part important viu en la precarietat, en l’exclusió social o en la societat insegura. Per tot açò, calen més mesures de caire laboral i social per garantir que no augmenten les desigualtats socials i la pobresa en la que viuen amples sectors socials. És necessari i possible l’augment del SMI, les pensions mínimes i l’establiment de la renda bàsica fins als 1080 euros per pal·liar els efectes de la crisi, així com acabar amb la precarietat laboral que afecta a amples segments del món laboral, especialment la gent jove, les dones o les persones migrants.

Intersindical Valenciana, que ha participat en algunes mobilitzacions durant la pandèmia per exigir un Pla de Xoc Social, reitera que ara cal tornar a eixir al carrer per defensar els drets laborals, socials i econòmics i aconseguir implementar unes veritables polítiques socials, laborals i econòmiques favorables als interessos de les treballadores i treballadors i dels sectors més vulnerables de la població. De moment, el Sindicat donarà suport a les mobilitzacions convocades per la Coordinadora Valenciana de Pensionistes i la COESPE en contra de les recomanacions del Pacte de Toledo en suposar una nova pèrdua de drets i proposarà a altres sindicats, entitats i plataformes que es convoquen mesures de pressió en les properes setmanes.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.