Davant la crisi

Intersindical Valenciana posa tres requisits al procés de normalització de l’administració autonòmica: prudència, seguretat i col·laboració

Reunió amb Gabriela Bravo, consellera de Justícia i Funció Pública

28 / 04 / 2020 | Intersindical

El sindicat s’ha reunit hui amb la consellera de Justícia i Funció Pública, Gabriela Bravo, per rebre informació sobre la guia elaborada per l’INVASSAT, per planificar la tornada a la normalitat en l’activitat de l’administració de la Generalitat en els àmbits de justícia, funció pública i educació.

A priori, l’esborrany de l‘esmentada guia no genera excessius conflictes, perquè es tracta d’una planificació genèrica d’aspectes que fan referència a la incorporació progressiva i escalonada de les treballadores i els treballadors de la Generalitat als seus llocs de treball, tenint en consideració les prioritats funcionals, la possibilitat d’habilitar horaris escalonats, torns de treball de mati i vesprada, tot i mantenint el teletreball com a fórmula preferent. Així mateix contempla les directrius en matèria d’higiene dels centres de treball, exclusió de les persones de risc,  respecte a les distàncies de seguretat i l’aplicació de les mesures de protecció individuals que siguen escaients per a cada lloc de treball.

A grans trets les propostes són compartides per Intersindical Valenciana. Però entenem que el problema pot sorgir quan arribe el moment de la seua aplicació concreta a cada centre de treball, ja que la precipitació en iniciar la normalització pot comportar improvisació i una relaxació a l’hora d’aplicar les mesures de seguretat previstes. Raó per la qual, i en opinió del Sindicat, cal que el procés estiga regit per la prudència, en el sentit d’assegurar que la reincorporació s’inicie quan així ho aconsellen els experts en matèria sanitària.

D’altra banda, considerem que tampoc pot iniciar-se la reincorporació, mentre no estiguen avaluats els riscos de cada lloc de treball i garantida la provisió de les mesures de seguretat, per no posar en risc, innecessàriament, la salut de les treballadores i els treballadors. El fet d’iniciar la tornada a l’activitat ordinària de l’administració i normalitzar la prestació de serveis als ciutadans i ciutadanes, no pot convertir-se en una carrera improvisada i sense control.

És per això, que des del Sindicat oferim la nostra col·laboració per participar i contribuir al bon desenvolupament del procés de normalització, aportant, no sols la nostra opinió, sinó també l’experiència i treball de les nostres delegades i delegats de prevenció per ajudar a l’avaluació de riscos i l’establiment de les mesures de seguretat. Som conscients que la dotació de personal dels Serveis de Prevenció de Riscos Laborals és insuficient davant l’ingent tasca que han d’afrontar.

Per a Intersindical Valenciana, l’eixida d’aquest situació excepcional de pandèmia requereix de la unitat i col·laboració de les administracions, les organitzacions sindicals, les treballadores i els treballadors públics i de la ciutadania, perquè aquesta siga consensuada, ordenada i arribe a bon port de la forma més eficaç possible i sense assumir més riscos per a la salut d’aquells que siguen estrictament necessaris i que, en tot cas, s’hauran d’afrontar amb les mesures preventives idònies.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.