Davant la crisi

Intersindical Valenciana qualifica d’inadmissible l’augment del SMI proposat pel govern espanyol

28 / 12 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha qualificat d’inadmissible l’augment del Salari Mínim Interprofessional per 2016 que proposa el govern espanyol. El govern de Mariano Rajoy ha proposat una augment d’un 1% per 2016, fins els 655,08 euros.  Aquesta proposta suposa que el SMI passarà dels actuals 648,60% als 655,08%. Un augment ridícul i inadmissible. L’augment, que proposa el govern en funcions, suposa consolidar la pèrdua de poder aquisitiu que des de 2010 és del 4,1%.

Per a Intersindical Valenciana cal un augment significatiu del SMI per 2016 i al llarg dels propers anys per situar-lo en 1.200 euros. El SMI de l’estat espanyol es troba per sota dels països de la UE que tenen fixat per llei un salari mínim, només per damunt de Portugal i Grècia. El Sindicat considera que el govern espanyol està incomplint la Carta Social Europea que reconeix que “totes les treballadores i treballadors tenen dret a una remuneració suficient que els proporcione a ells i a les seus famílies un nivel de vida decorós” situant-lo en el 60% del salari mitjà.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.