Pensions

Intersindical Valenciana se suma a les mobilitzacions del moviment de pensionistes del pròxim 25 de gener

20 / 01 / 2021 | Intersindical


El moviment de persones pensionistes de l’estat convoca una jornada de lluita en defensa del sistema públic de pensions i en contra de la reforma de les pensions que proposa el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions José Luis Escrivà.

Intersindical Valenciana va acordar en el seu Consell Confederal del passat 28 de novembre de 2020, rebutjar les recomanacions del Pacte de Toledo, així com les propostes del govern espanyol en matèria de pensions.

El Sindicat compateix les reinvindicacions unitàries de les organitzacions representatives del col·lectiu de persones jubilades i pensionistes que es concreten en:

- Negativa als plans de pensió d’empresa que suposen la privatització de les pensions.
- Garantia per llei de la revalorització de les pensions d’acord amb l’IPC real i anual.
- Eliminació de la bretxa de gènere en les pensions.
- Pensió mínima igual a salari mínim. Aquest ha de ser el 60% del salari mitjà, tal com estableix la Carta Social Europea.
- Derogació de les reformes de pensions de 2011 i 2013.
- Derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012.
- Auditoria dels comptes de la Seguretat Social per a determinar la magnitud del saqueig d’aquestes i procedir-ne a la compensació per part de la Tresoreria General de la Seguretat Social.
- Eliminació de coeficients reductors en jubilacions anticipades. 100% de la pensió amb un mínim de 40 anys cotitzats i 60 anys d’edat.

Les organitzacions que convoquen les accions per al 25 de gener són: COESPE - Coordinadora Estatal en Defensa el Sistema Públic de Pensions; MADPP - Moviment Andalús en Defensa de les Pensions Públiques; MODEPEN - Movemento Galego en Defensa das Pensións e os Servizos Públicos; Coordinadora de Cantàbria; Coordinadora d’Euskadi per la Defensa del Sistema Públic de Pensions; Coordinadora de Bizkaia per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions; Coordinadora de Pensionistes Alcoià-Comtat; Coordinadora de Lleó per la Defensa del Sistema Públic de Pensions; Coordina de Pensionistes de Burgos; Plataforma de Badajoz per la Defensa del Sistema Públic de Pensions; Plataforma Segoviana en Defensa de les Pensions Públiques; Plataforma de Pensionistes de Móstoles en Defensa el Sistema Públic de Pensions; Yay@flautes Cartagena
La Coordinadora Valenciana en Defensa del Sistema Públic de Pensions també convoca accions en diverses localitats valencianes. A més d’Intersindical Valenciana, al País Valencià també donen suport a les mobilitzacions altres sindicats alternatius, entitats o espais unitaris com el Pla de Xoc al País Valencià, Decidim, PAH, Riders x Drets o Cadires de la Fam.

Alzira. Plaça Ajuntament. 11 hores.
Elda. Plaça de l’Ajuntament. 11:30 hores.
Elx. Plaça de Baix. 11 hores.
Petrer. Plaça de Baix. 12 hores.
Port de Sagunt. Porta del Sol. 11 hores.
Torrevella. Plaça de la Constitució. 11:30 hores
València. Plaça Ajuntament. 11:30 hores

Finalment, volem recordar que Intersindical Valenciana integra el Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades. Des de la seua fundació, el sindicat treballa per defensar el sistema públic de pensions i les reivindicacions del col·lectiu. És per això que fem una crida a les persones pensionistes a sumar-se al Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades de la Intersindical Valenciana. Per fer-ho, podeu contactar a través del correu: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

 

 
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.