Mobilitzacions

Milers de persones eixen als carrers contra les retallades i les polítiques antisocials

Milers de persones han eixit als carrers de diverses ciutats valencianes i de l’estat per manifestar el seu rebuig a les retallades i les polítiques antisocials dels governs.

Eixida de la capçalera de Totes Juntes a València
Eixida de la capçalera de Totes Juntes a València
24 / 11 / 2013 | Intersindical

Aquestes mobilitzacions han estat unitàries a moltes ciutats en confluir les marees ciutadanes, les xarxes socials, la cimera social i els sindicats. No obstant això, al País Valencià no ha estat possible per l’actuació de CCOO i UGT que han pretés monopolitzar-les en compte de buscar acords amples amb el conjunt dels moviments i entitats socials i amb la resta de sindicats.

Aquestes manifestacions posen en evidència el descontent social i ciutadà

A València, la plataforma Totes Juntes que agrupa a més de 40 entitats va convocar una manifestació unitària sota el lema: “Tanquem els governs, les retallades i la corrupció”. Unes 10.000 persones van participar en aquesta manifestació en la que n’hi havia col·lectius com els iaioflautes, la PAH, la plantilla de RTVV, treballadores de RENFE, menjadors de Ford, FCC… sindicats com Intersindical Valenciana, CGT, USO… i nombrosos partits i entitats de tot caire. A l’acabament de la manifestació es va llegir el manifest i van intervindre representants dels col·lectius en lluita. Aquesta manifestació va ser molt més massiva i multitudinària que la convocada en exclusiva per dos sindicats, fet reconegut pels mitjans de comunicació. També van haver manifetacions a Castelló, Alacant i Dénia, amb la presència de la Intersindical Valenciana.

Per Intersindical Valenciana aquestes manifestacions posen en evidència el descontent social i ciutadà a les polítiques dels governs valencià i espanyol que apliquen les receptes antisocials dictades pels organismes internacionals. Unes polítiques que estan: empobrint la població, retallant els serveis públics, augmentant la desocupació, acabant amb els drets laborals… I, a tot açò, cal sumar la pretensió d’acabar amb el dret de vaga o la nova llei de “seguretat ciutadana” que pretenen impedir la contestació social contra totes aquestes polítiques antisocials.

Intersindical Valenciana considera que el camí unitari marcat per la confluència de les plataformes, les marees ciutadanes i les xarxes socials és el correcte per fer front als governs de la troica i aconseguir aturar les seues polítiques.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.