Mobilitzacions

Per un servei de ferrocarril públic, social, sostenible, adaptat, segur i de qualitat

La Intersindical Valenciana ha signat el Manifest, que es copia a continuació, i estarà en la concentració convocada el 14 de desembre a les 12 hores a l’Estació del Nord a València.

09 / 12 / 2019 | Intersindical

Manifest “Gestió Dimissió”, per un servei de ferrocarril públic i digne. 14 de desembre 2019.

Històricament les inversions han sigut destinades a l´AVE, deixant al tren convencional baix mínims en seguretat i qualitat. Les inversions en Alta Velocitat són el 71% dels pressupostos destinats al ferrocarril, que beneficien tan sols al 3,8% de les persones usuàries; per contra, el 96,2% de les usuàries del tren convencional, sols reben el 29% de les inversions.
En 2018, el percentatge pujava al 80% i 20% respectivament.
Els 60.000 milions d’euros d’inversió en AVE suposen que cada ciutadà de l’estat espanyol haja pagat 1.200 Euros per finançar un tren elitista i devorador de recursos mediambientals, econòmics i que aprofundeix en la discriminació social.
En 2017 i 2018, sols a València, es van suprimir 2.000 trens per any en Rodalia i Regionals quasi tots per falta de personal, material o manteniment del material.
En els últims anys s’han perdut més de deu milions d´usuàries sols a València i sempre pel mal servei prestat i les interminables i innecessàries obres del Corredor Mediterrani, que és un AVE camuflat i que no ha dut cap benefici a les persones usuàries.
Actualment, la situació del ferrocarril és insostenible i demandem, bàsicament:
1. Priorització de les inversions en el més necessari i urgent, que a més a més, és el que menys despesa econòmica suposaria.
2. Una reestructuració dels horaris i les freqüències, que permeta un servei puntual i amb garanties de circulació, sense cancel·lacions d’última hora i la contractació del personal necessari per a garantir un servei públic de qualitat i amb les garanties de seguretat.
3. Rehabilitació i adequació de les estacions, donant prioritat als serveis més essencials com sales d´espera, il·luminació adequada a les andanes, serveis, informació personal amb pantalles, eliminar les barreres arquitectòniques per a persones amb diversitat funcional, bicicletes, etc.
4. Material ferroviari en condicions, segur, de qualitat, sostenibles i energèticament eficients, dins dels estàndards adequats d’insonorització i accessibilitat, sense deficiències tan usuals com ara les portes dels WC “fora de servei”.
5. Que opere el personal necessari en les estacions com ara l’atenció necessària en màquines expenedores, trens cancel·lats, serveis, etc.
Sobretot en els períodes de màxima afluència per evitar cues i situacions perilloses, cal agilitzar la sortida pels torns deixant-los oberts en cas necessari.
6. Adaptació de les línies actuals de Rodalia per tindre en compte les necessitats de la població, perllongar línies emprant reestructuracions que faciliten la possibilitat de comunicar les poblacions amb les capitals administratives, els centres de treball i els centres acadèmics.
7. En una fase immediata, però posterior, analitzar les inversions en l’electrificació de totes les línies que encara no ho estan, així com la duplicació de les vies en els trams que siguen necessàries.
8. Reestructuració de les línies de mercaderies donant prioritat novament, al transport de mercaderies per tren, no sols transfronterers sinó també de proximitat, emprant i creant nusos logístics per complementar i possibilitar l’arribada de les mercaderies a les ciutats i el repartiment per mitjans respectuosos amb el medi ambient.
9. Integració d’un mapa de la xarxa de transports públics de la ciutat com ara FGV, BUS i TREN per poder complementar-se entre elles, potenciant els intercanviadors modals també amb la bicicleta perquè possibilite la mobilitat prescindint del vehicle privat, així com una necessària integració tarifària en consorci que agilitze els desplaçaments amb un sols títol de transport.
10. L’aposta per un transport públic de qualitat, es tradueix en un impacte positiu de la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats. Fer una ciutat més sostenible i més amable per a les persones, passa per un sistema eficient que convide a deixar el cotxe en casa per anar al treball o la universitat.
11. Depuració de responsabilitats com la dimissió i/o destitució dels responsables de la gestió de les línies de Rodalies i Mitjanes Distàncies de València.
PER UN TREN PÚBLIC, SOCIAL, SEGUR, SOSTENIBLE I DE QUALITAT
MENYS AVE I MÉS RODALIA I REGIONALS




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.