Mobilitzacions

Salvem el que és públic, salvem les pensions, salvem les persones

La plataforma Totes Juntes. de la qual forma part Intersindical Valenciana, convoca manifestacions el 23 de novembre per les pensions i els serveis pública.

20 / 11 / 2013 | Intersindical

Fa dos anys afirmaven: “No tocarem l’educació.”
Dos anys més tard la realitat és: han reduït la inversió en educació; han apujat les taxes; han tancat centres; milers d’alumnes no poden estudiar en valencià; han despatxat desenes de milers de docents; ens imposen la LOMQE, una llei ideològica profundament segregadora, mercantilista, recentralitzadora, antivalenciana i antidemocràtica.
Fa dos anys afirmaven: “Mai no clavarem les estisores en sanitat.”
Dos anys més tard la realitat és: han privatitzat hospitals públics i centres de salut; han despatxat milers de treballadors de la sanitat; han tret més de 800.000 persones del sistema sanitari públic; repaguem les medecines, les ambulàncies, les pròtesis… també els pensionistes repaguen; al País Valencià, estem a la cua en despesa sanitària per habitant.
Fa dos anys afirmaven: “Les pensions són sagrades per a nosaltres.”
Dos anys més tard la realitat és: estan retardant l’edat de jubilació fins als 67 anys; han augmentat el període de còmput per al càlcul de les pensions i pretenen reduir-ne la quantia; milions de pensionistes, que mantenen, en molts casos, la família, han vist reduïda la capacitat adquisitiva, i milions més no podran accedir una pensió pública digna.
Fa dos anys afirmaven: “La nostra reforma laboral reduirà l’atur.”
Dos anys més tard la realitat és: l’atur ha augmentat en dos milions de persones i, al País Valencià, se situa entre els més alts de l’Estat; els joves se n’han d’anar a l’estranger per buscar-hi faena precària; les persones immigrants se n’han de tornar als països d’origen; la desocupació i la bretxa salarial deixa les dones en unes condicions de vida clarament discriminatòries.
Fa dos anys afirmaven: “No hi haurà rescat financer.”
Dos anys més tard la realitat és: seguint les imposicions de la troica, el rescat financer i les ajudes a la banca s’han emportat la major part dels fons públics, i han abandonat a la seua sort els sectors menys afavorits de la població; el deute públic ha arribat al cent per cent del producte interior brut i donen per irrecuperable una astronòmica xifra de milions d’euros.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.