Mobilitzacions

El SF – INTERSINDICAL convoca Vaga a Renfe i Adif els dies 31 de juliol i 1 d’agost

Davant les constants agressions al Ferrocarril Públic per part del Ministeri de Foment

21 / 07 / 2014 | Intersindical

No és un problema puntual, ni d'incompliment de Conveni, és el desmantellament del sector

El Sindicat Ferroviari – Intersindical ha presentat formalment les convocatòries de Vaga per als dies 31 de juliol i 1 d’agost davant dels Ministeris de Foment i d’Ocupació i Seguretat Social i davant les direccions d’ADIF i del grup RENFE.

Des del SF-Intersindical considerem que una situació tan greu com la que estan patint les empreses públiques RENFE i ADIF, ha d’obtenir una resposta contundent i el més unitària possible per part del col • lectiu ferroviari. No acceptarem submisa i resignadament el desmantellament del Ferrocarril Públic i la implantació d’un model de ferrocarril, com el britànic o l’argentí, que han demostrat ser una ruïna econòmica i ha suposat greus conseqüències per a tota la ciutadania i pel col • lectiu ferroviari de aquests països.

El passat dia 13 de juny de 2014, el Consell de Ministres va acordar la determinació del nombre i vigència de títols habilitants per a la prestació de serveis de transport ferroviari de viatgers en règim de concurrència en determinades línies i trams de la xarxa ferroviària d’interès general, donant lloc a la Resolució de 27 juny 2014 de la Secretaria d’Estat d’Infraestructura, Transport i Habitatge publicada al BOE el passat 4 de juliol de 2014.

Aquest acord del Consell de Ministres suposa un pas més cap al desmantellament del sector públic ferroviari i, lluny de tractar-se de la licitació d’un sol títol habilitant com es pretén dir des del Ministeri de Foment, és l’establiment del model pel qual es pretén donar entrada als operadors privats en un procés de liberalització altament perjudicial per al ferrocarril, i amb les nefastes conseqüències que la liberalització té per a la seguretat i la qualitat en l’operació ferroviària.

Paral • lelament a aquestes decisions, que vénen a sumar a les ja adoptades en dates precedents i que van desembocar en la segregació de RENFE-Operadora en 4 societats, es vénen adoptant altres que van en la mateixa línia de desmantellament de les empreses públiques ferroviàries:

o Privatització de Taquilles tant de Rodalies com de Llarg Recorregut i AVE.

o Externalització de Càrregues de Treball de Tallers mentre es perpetuen i agreugen les greus mancances en la gestió dels tallers amb falta de recanvis i eines.

o Manca de personal en els diferents serveis que en lloc de pal • liar amb nous ingressos s’amortitzen amb saturació de gràfics, modificació de càrregues de treball, polivalències, etc.

o Manca d’actuacions tendents a establir un itinerari de plena integració del personal procedent de FEVE per la via de la Taula de Ocupabilitat i a través de l’establiment dels oportuns cursos per a l’habilitació del personal amb els criteris de la Llei del sector ferroviari.

o S’està permetent un procés d’envelliment de la plantilla amb un alarmant increment de l’edat mitjana, situada ja al voltant dels 52 anys, que suposa un greu problema de viabilitat, donades les peculiars característiques de les activitats a desenvolupar per les treballadores i els treballadors de les empreses del Grup, qüestió fàcilment solucionable amb les eines que ens venim dotant des de fa gairebé 30 anys és a dir, a través d’una Pla Social que permeta una finalització de la vida laboral en condicions socials i econòmiques dignes, i un rejoveniment de la plantilla a través de convocatòries d’ingrés de nou personal.

o Manca d’un Pla Global de Viabilitat de les empreses que garanteixi la correcta prestació del servei que la societat ens té encomanat, l’ocupació estable i les condicions de treball del personal, liderant l’operació en Viatgers i Mercaderies, així com el sector de Manteniment de Vehicles Ferroviaris, de Manteniment de la Infraestructura, dels Serveis Logístics i de la Venda, Informació i Atenció al Client.

o Imposició de processos de mobilitat forçosa que pot suposar greus perjudicis a centenars de companyes i companys.

o Licitació per a la privatització dels serveis de Manteniment d’Instal • lacions de Seguretat que actualment atenen les treballadores i treballadors d’ADIF, que ve a sumar a la privatització efectuada de la Fibra Òptica i dels serveis de Manteniment de Línia Àrea de Contacte.

o Pas a Autoprestació o Risc i Ventura de múltiples Terminals de Mercaderies, el que suposa l’abandonament de l’activitat de multitud de terminals, convertint l’ADIF en un mer gestor d’espais i instal • lacions sense prestació de serveis productius.

o Imposició de les funcions d’inspecció visual de Trens sense negociació ni acord amb el CGE.

o Imposició de tancament de dependències de Manteniment d’Infraestructura sense negociació ni acord amb el CGE, i amb pretensions d’agrupar la resta de les Bases de Manteniment per privatitzar zones de manteniment i anar desmantellant la prestació d’aquest servei per part de l’empresa pública ADIF .

o Imposició de tancament de dependències en Ample Mètric sense negociació ni acord amb la Representació del personal.

o Indefinició del futur del personal de Canal de Venda amb continus rumors provocats per l’empresa que, juntament amb la falta de compromís del Ministeri de Foment per coordinar les actuacions comercials de RENFE amb la realitat laboral del Canal de Venda, generen una injustificable incertesa entre el col • lectiu.

Per això, hem convocat VAGA a ADIF I Renfe els següents dies:

- 31 juliol 2014 des de les 01:00 h. fins a les 24:00
- 1 agost 2014 des de les 00:00 h. fins a les 23:00 h.

Perquè, tal com dèiem “des del SF-Intersindical considerem que després d’aquestes decisions s’amaguen intencions que suposen una agressió sense precedents, tant cap als treballadors i treballadores del ferrocarril, com cap a la societat en general i no anem a tancar els ulls a la realitat, no podem ni hem de mirar cap a un altre costat mentre desmantellen el Ferrocarril Públic, construït amb els impostos del conjunt de la ciutadania i amb l’esforç de milers de ferroviaris i de ferroviàries que generació rere generació s’han deixat la pell en els talls, als centres de treball, a les cabines, amb torns, nocturns, a la intempèrie, en les festes, en els caps de setmana, amb fred o calor, el col • lectiu ferroviari ha vingut forjant la història d’un ferrocarril que avui és exemple per a moltes administracions ferroviàries. “

Fem una crida a tots els treballadors i treballadores d’ADIF i del Grup RENFE a secundar massivament les vagues convocades, perquè des de la unitat de tot el col • lectiu ferroviari podrem aconseguir defensar el nostre Ferrocarril Públic pel qual tant van lluitar milers de ferroviàries i de ferroviaris al llarg de desenes d’anys.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.