Davant la crisi

Suport a la vaga de Nissan a Catalunya

15 / 05 / 2020 | Intersindical

Les organitzacions membres de la Xarxa Sindical Internacional de Solidaritat i de Lluites, entre les quals es troba la Intersindical, donen suport als treballadors i treballadores de la fàbrica de Nissan a Montcada i Reixac, prop de Barcelona, en la seva lluita contra el tancament de la seva fàbrica per part de la multinacional Renault-Nissan -Mitsubishi.

La premsa japonesa anuncia el tancament de Nissan a Catalunya. Si la planta de Barcelona tanca, es veurien afectats més de 3.000 llocs de treball directes i 20.000 indirectes. La informació del diari “Nikkei” arriba després de mesos de filtracions a la premsa, indicant que l’aliança internacional Renault-Nissan-Mitsubishi reorganitzarà les seves indústries; l’empresa japonesa està aprofitant la crisi de COVID-19 per reduir la seva presència a Europa i retirar-se a Japó, Xina i els Estats Units. Així, Nissan podria reduir la seva capacitat de producció en un 20% fins a finals de març de 2023. Aquestes eleccions són inacceptables i un cop més posen els beneficis abans que les vides de milers de treballadors i treballadores.

Les amenaces a les instal·lacions industrials de Nissan a l’estat espanyol tindran conseqüències a França, on els cotxes de Nissan es munten a la planta de Renault a Flins. La tornada parcial a la feina en condicions inacceptables en les fàbriques de Renault a Valladolid i Palència ha portat a diversos sindicats a presentar demandes judicials.

El tancament de fàbriques per a un i la volta a la feina en condicions inacceptables per als altres, la crisi de COVID 19 és una oportunitat perquè les multinacionals es reorganitzin i continuïn amb la reestructuració. Els treballadors i les treballadores de la fàbrica de Nissan a Barcelona estan mostrant el camí. La ira dels treballadors i treballadores ha d’expressar contra aquesta desastrosa política industrial per a la vida i la salut dels treballadors. Depèn de nosaltres organitzar-nos perquè el món després de COVID-19 no sigui el mateix que abans.



Comentaris
Teresa Bocanegra
19 / 05 / 2020 - 13:04

Apoyamos al máximo a NiISSAN



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.