Drets de les dones

100 dies segrest xiquetes nigerianes!

22 / 07 / 2014 | Intersindical

Intersindical Valenciana s’ha adherit al Manifest de l’Associació Nigeriana i Amnistia Internacional, subscrit per diverses entitats socials, contra la barbàrie que manté preses a més de 200 xiquetes a Nigèria pel grup armat Boko Haram per negar-les el dret a l’educació.
Sotmeses a tot tipus de violència, tal com va relatar una de les xiquetes que va poder escapar, violada fins a quinze vegades al dia i lliurada com a esposa, aquesta barbaritat és una greu violació dels drets de les dones, drets humans, fruit de la violència patriarcal que s’els nega a les dones.

#BringBackOurGirls #LesVolemDeTornada

Aquest segrest no respon només a la negació del seu accés a l’educació. És la privació d’una vida digna, sense violència, amb igualtat d’accés i oportunitats que la dels homes. Respon a la situació de violència institucional i patriarcal a la qual milers de dones a tot el món estan sotmeses pel seu sexe, sense cap garantia que els seus drets siguen respectats.
És una altra forma de violència dins del tràfic de dones i xiquetes que són segrestades per a sotmetre-les a l’explotació sexual, destinades a la prostitució o matrimonis forçats o el mercat de la pornografia. De nou, el cos de les dones es converteix en camp de batalla o arma de guerra.
Per a Intersindical és inadmissible que aquesta situació de privació de llibertat i violència extrema viscuda per aquestes xiquetes es mantinga. Per això denuncia la impasibilitat de les autoritats nigerianes i de la Comunitat Internacional per a actuar urgentment per a rescatar a les xiquetes i la consideración del seu segrest i captivitat com a crims de guerra.
Més enllà de les campanyes mediàtiques, més enllà de les fotos i comunicats, necesaris però insuficients, cal una acció inmediata!!


#BringBackOurGirls
#LesVolemDeTornada
#LasQueremosDeVuelta


Manifest sencer:

https://www.es.amnesty.org/es/grupos-locales/comunidad-valenciana/grupos/valencia/paginas/noticia/articulo/100-dias-sin-ellas-bringbackourgirls/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.