Drets de les dones

Intersindical qualifica d’èxit la Vaga Feminista de 24 hores

08 / 03 / 2019 | Intersindical

El Sindicat exigeix als partits polítics accions urgents per donar una resposta a les reivindicacions feministes i adverteix que no consentirà cap involució

Intersindical Valenciana qualifica d’èxit la jornada de Vaga General Feminista de 24 hores que s’ha convocat contra la situació de discriminació que pateixen les dones en la societat i també al món laboral. Aquesta es caracteritza per la precarietat, la temporalitat, els salaris més baixos, les jornades més llargues i economía submergida. Una discriminació que es manté en acabar la vida laboral amb unes pensions més baixes que les dels homes.

El Sindicat considera, més enllà del típic ball de xifres que caracteritzen aquestes convocatòries, que la Vaga General Feminista ha estat seguida per milers de dones, també molts homes, i que ha servit per visualitzar una situació de desigualtat amb la que cal acabar. Cal destacar el gran seguiment en el sector públic: educació no universitària un 50%, paralització total de les universitats valencianes, seguiment massiu a la sanitat pública malgrat els serveis mínims, al conjunt de les administracions i empreses publiques o mitjans de comunicació, un menor seguiment en les empreses privades en general, encara que ha estat molt seguida als grans centres de treball com la Ford.

A més, Intersindical Valenciana valora molt positivament que les places i carrers de la quasi totalitat dels pobles i ciutats valencianes s’han omplert de dones, des de primera hora, per reivindicar els seus drets laborals i socials i la plena igualtat en tots els àmbits socials.

Per això, des de la Intersindical Valenciana s’exigeix als partits polítics que donen una resposta immediata a les reivindicacions plantejades pel moviment feminista. Els partits polítics i el governs espanyol i valencià, que isquen de les eleccions del 28 d’abril, han d’escoltar la veu del moviment feminista per posar-se a treballar per negociar i legislar per fer-ho una realitat. Una de les primeres mesures ha de ser la derogació de la reforma laboral que afecta molt negativament les dones, de la mateixa manera que ho fan les reformes de les pensions de 2011 i 2013. A més, des de la Intersindical Valenciana s’adverteix que serà bel•ligerant i contundent amb aquells partits i governs que practiquen polítiques involucionistes o contràries als drets de les dones. 

Finalment, Intersindical Valenciana vol felicitar a totes les dones que han participat en la jornada de vaga i al moviment feminista per fer una realitat aquesta convocatòria, i anima a les dones i a tota la societat a eixir massivament als carrers aquesta vesprada per acudir a les manifestacions que, amb tota seguretat, seran multitudinàries.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.