Drets de les dones

La Sindicatura de Greuges admet la queixa de la Intersindical

La Sindicatura de Greuges admet a tràmit la queixa de la Intersindical per la vulneració de la igualtat de gènere en la composició del Consell Rector de la CVMC

02 / 04 / 2019 | Intersindical

El Sindicat va presentar una queixa el passat 12 de març de 2019 demanant que intervinguera contra diverses actuacions de les Corts Valencianes i el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació referides a l’aplicació de la llei 6/2016 de 15 de juliol, de la Generalitat, del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d’àmbit autonòmic, de Titularitat de la Generalitat. Per al Sindicat aquestes actuacions vulneren la llei 6/2016 i afecten greument les polítiques de igualtat.
Intersindical Valenciana va fer arribar diversos escrits a la Presidència de les Corts, a la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual de les Corts, a la Comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI, al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per demanar-los que rectificaren les seues actuacions en considerar-les contràries a la llei 6/2016 i a les polítiques d’igualtat sense obtindre, fins aquest moment, cap resposta.
Davant d’aquesta situació, tenint en compte la importància dels fets als quals ens referim, el Sindicat va considerar que estava sobradament justificada l’actuació de la Sindicatura de Greuges per tal que en compliment de l’article 9 de la seua llei de creació òbriga una investigació per tal d’esclarir els actes i resolucions denunciats. A més, des del Sindicat es vol destacar que aquests fets, no només han afectat puntualment les polítiques d’igualtat i han vulnerat la llei 6/2016, sinó que han fixat les bases per consolidar les irregularitats denunciades.
Finalment, el Sindicat considera que les institucions implicades haurien d’haver rectificat de forma immediata la seua actuació per tal de garantir el compliment de la llei i impedir que es tergiversen les polítiques d’igualtat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.