Drets socials

7 de novembre: mobilitzacions unitàries per una eixida social a la pandèmia

Les nostres vides importen més que els seus benefici

No paguen aquesta crisi, una eixida amb justícia social, ecològica i lliure de violències masclistes

06 / 11 / 2020 | Intersindical

Fa mesos que, centenars d’Organitzacions, Col·lectius i Plataformes, treballem en la construcció d’una resposta de la Classe Treballadora i de la majoria social, davant el rumb que estan prenent els esdeveniments amb motiu de la pandèmia pel coronavirus i de la crisi econòmica i social conseqüent.

Una vegada més, els poders econòmics i mediàtics, amb els seus tentacles en les diferents institucions i governs, estan consolidant el seu full de ruta per tornar a eixir indemnes d’aquesta situació i fer recaure tot el pes de les conseqüències econòmiques i socials sobre la classe treballadora i les persones més desfavorides, posant en primera línia de les prioritats traure oportunitat de la crisi, obviant qualsevol criteri de justícia social i mediambiental, i condemnant a milions de persones al sofriment durant molt de temps.

Les grans empreses han continuat lucrant-se malgrat anunciar les pèrdues que podien suposar les restriccions. Per a fer això no han dubtat en parasitar allò  públic sense rubor per a nodrir els seus beneficis a costa del sofriment de les persones treballadores. Tampoc els ha tremolat el pols a l’hora de posicionar-se els primers en la fila per a rebre els fons públics. Mentrestant, la patronal i els poders econòmics es reuneixen en fòrums i seminaris amb l’objectiu d’articular i imposar als governs, els criteris polítics perquè, una vegada més, el pes de les conseqüències de la pandèmia recaiga sobre nosaltres.

Fins al moment, s’han vingut convocant mobilitzacions específiques reivindicant imprescindibles canvis en les polítiques en matèria de sanitat, educació, habitatge, dependència, residències, pensions, redistribució de rendes o model d’estat, i també per conflictes específics en sectors de la producció o en empreses concretes.

Creiem que ha arribat el moment d’unificar totes aquestes lluites entorn d’una mobilització unitària d’impugnació global de la situació.

Perquè és hora ja que la Classe Treballadora i la majoria social deixe clar que no estem disposades a tornar a pagar la crisi generada pel coronavirus, amb la nostra salut, amb els nostres drets, amb les nostres condicions de vida, amb el nostre territori, el dia 7 de novembre hem de demostrar amb fermesa la nostra voluntat de lluita i resistència.

Perquè exigim la potenciació de la sanitat pública amb la contractació indefinida de professionals de la sanitat en tots els àmbits i responsabilitats, tant de personal sanitari com de personal auxiliar i administratiu, juntament amb l’eliminació dels concerts i de l’externalització de la gestió. I que s’incloga en la salut mental en l’atenció primària per personal professional de la salut mental.

Perquè exigim la contractació indefinida de personal docent en tots els àmbits de l’educació pública, per a baixar les ràtios d’alumnat, així com de personal auxiliar i administratiu que garantisquen la màxima seguretat de l’alumnat i professorat, juntament amb l’eliminació dels concerts i la internalització de serveis.

Perquè exigim la contractació del personal necessari per a gestionar els Serveis Socials i prestar una atenció més ràpida i de qualitat a les persones més desfavorides.

Perquè exigim la gestió pública de les Residències de Majors, dotant-les d’un major nombre de professionals de tota mena per a assegurar una atenció digna i completa als nostres majors. Incloent un nou model de cures a les persones majors que incloga la intervenció del Govern Valencià de les residències.

Perquè exigim una major dotació de personal en Atenció a la Dependència, sempre contractades per les diferents administracions públiques, que permeta a les famílies conciliar les seues necessitats vitals amb l’atenció als seus sers estimats en situació de dependència.

Perquè exigim la prestació d’un servei públic de transport de qualitat, dotant de personal suficient a les empreses públiques i invertint amb criteris de vertebració territorial, portant un servei de qualitat a l’àmbit rural, acabant amb l’amuntegament de la rodalia en grans nuclis amb l’augment de l’oferta de serveis, potenciant el ferrocarril com a manera mediambientalment sostenible, assegurant la intermodalitat amb altres maneres per a arribar al conjunt de la població.

Perquè exigim la gestió pública de l’energia i l’aigua, com be bàsic d’interès públic, per a garantir l’accés a l’energia i a l’aigua a tota la població, amb preus assequibles i la prohibició del tall de subministrament.

Perquè exigim la fi de les violències masclistes, de les bretxes salarials, dels sostres de cristall, de les discriminacions per raó de sexe o orientació sexual, amb polítiques efectives que impedisquen la seua vulneració.

Perquè exigim un ingrés incondicional per a totes les persones, que garantisca que tota persona pot cobrir prou les seues necessitats vitals. Mentres tant, que les ajudes d’emergència a les persones i famílies es paguen urgent i immediatament, comprovant els requisits amb posterioritat.

Perquè exigim la fi de la precarietat laboral en tots els àmbits, l’estabilització del personal interí en frau de llei de totes les administracions públiques, la regularització dels falsos autònoms com a treballadores per compte d’altri i la vigilància de l’estricte compliment de les lleis laborals i de prevenció de riscos amb l’increment de personal en les inspeccions de treball. I la reducció de la jornada laboral i repartiment del treball sense reducció de salaris.

Perquè exigim el respecte als drets humans, posant fi a les polítiques que estigmatitzen i discriminen a les persones migrants, cap persona és il·legal, i acabar amb la doble moral de col·laborar amb governs corruptes que sotmeten a la seua població a la misèria i les espenta a migrar, prohibir la venda d’armes a països en conflicte, a països generadors de conflictes i a països que vulneren els drets humans amb la seua població.

Perquè exigim la fi de la corrupció en tots els nivells, jutjant i condemnant tots els casos coneguts i per conèixer, inclòs el rei emèrit, amb l’obligació de retornar a les arques de l’estat tots els diners robats o obtingut amb pràctiques corruptes. També la supressió de les immatriculacions de l’església catòlica recuperant tots els béns inmatriculats per a posar-los a la disposició de la societat.

Perquè exigim que l’eixida d’aquesta crisi econòmica aborde d’una vegada la crisi social i ecològica que patim i que no té un altre origen que l’acumulació de la riquesa, reclamem justícia social i ecològica, perquè no hi ha manera de viure ni de treballar en un planeta moribund i perquè la crisi mediambiental afecta més a les classes més precàries.

Perquè exigim que es restauren els ecosistemes degradats, es protegisca la biodiversitat, es descarbonitze de l’economia, es tanquen les centrals nuclears, es transforme el model productiu -apostant per les energies renovables, per l’agroecologia o per la indústria de la recuperació- s’eliminen els tòxics i s’afavorisca el consum local.

Perquè exigim el dret a un habitatge digne, augmentant el parc d’habitatges públics per a fer front a l’emergència residencial i a l’enorme necessitat d’àmplies capes de la població, a través de l’expropiació de l’ús d’habitatges buits -temporal fins que no hi haja un parc públic del 15%- de la banca rescatada, de la Sareb i de les quals es troben en mans de fons voltor i Socimis, que es dediquen a l’especulació sense criteris de justícia social, per a retornar a la societat el rescat impagat. 

Perquè exigim el desenvolupament de la LLei Valenciana 2/2017 per la funció social de l’habitatge; un protocol coordinat de les Conselleries d’Habitatge, Igualtat i Justícia, i amb els ajuntaments per a fer front als desnonaments i l’emergència habitacional; disposar del necessari Par Públic i social d’habitatges de la GVA i dels ajuntaments (aumentant pressupost valencià, emprant el tanteig i retracte, reclamant a l’estat la cessió de les vivendes buides de la banca rescatada, Sareb, Fons voltor i socimis, impedint pèrdua de lloguers socials i habitatges..).

Perquè exigim prohibir els desnonaments sense alternativa residencial, (com a mínim fins al 31 de desembre de 2021), quan la propietat és de grans tenidors, obligant els bancs a fer lloguers socials, i quan és de xicotet propietari, obligant les Administracions a allotjar a les famílies, complint així el Dictamen del Comitè DESC de Nacions Unides. Adoptar mesures de limitació i control de preus dels lloguers.

Perquè exigim unes pensions dignes per a totes les persones, amb un import mínim de 1084 euros/mes, que permeta també eliminar la bretxa de gènere, blindades com a Dret Fonamental en la Constitució. No al pacte de Toledo que recomana els Plans de Pensions Privats d’Empresa gestionats per bancs i agents socials i que vol allargar l’edat de jubilació sense tenir en compte l’alt percentatge d’atur juvenil.

Perquè exigim la creació d’una Banca Pública Valenciana, vinculada als DDHH, a la millora del Medi ambient i al desenvolupament social i econòmic de la població.

Perquè exigim una redistribució de la riquesa amb mesures fiscals que facen que els qui més tenen més aporten al benestar comú. Exigim un nou model de societat, més just, més igualitari, més respectuós amb la naturalesa, on les persones i el seu hàbitat siguen el primer.

Per tot això, convoquem mobilitzacions descentralitzades per tot l’Estat per al pròxim 7 de novembre de 2020 i donem suport a la Vaga General convocada a Madrid per a l’11 de novembre.

EL 7 DE NOVEMBRE, PARTICIPA DE LES MOBILITZACIONS CONVOCADES.

Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.