Drets de les dones

Dia d’Acció Global per la Despenalització de l’Avortament

#avortamentlliure

28 / 09 / 2016 | Intersindical

Hui,  Dia d’Acció Global per la Despenalització de l’Avortament, Intersindical recorda que aquesta data es celebra des de 1990 per l’elevat nombre de morts de dones, derivades d’un avortament insegur i clandestí. Moltes vides han quedat enrere en aquesta lluita per la despenalització de l’avortament i per la protecció de la salut de les dones. Són molts, els països on se segueix penalitzant i restringint el dret al control de la maternitat. Molts als quals les dones no poden accedir a un servei sanitari segur, posant així en risc la seua vida.

El dret a l’avortament forma part dels drets reproductius de les dones, sent el fonament de molts altres drets que determinen la seua llibertat. De la mateixa manera que el dret al vot va ser la base material per a la nostra llibertat, la potestat per controlar la nostra maternitat ens proporciona l’impuls per a ser propietàries de les nostres vides.
Una societat que penalitza l’avortament és la que considera delicte a aquest i delinqüents als que opten per ell. Una societat que despenalitza l’avortament és la que considera que la maternitat mereix ser protegida mitjançant un sistema sanitari públic, gratuït i segur, que garantisca que s’exerceix en condicions desitjables i desitjades, i considera les dones com a responsables i propietàries de les seues vides i els seus cossos, per això l’avortament és reconegut com a el dret de les dones en les mateixes condicions que la maternitat, garantint l’assistència en el sistema públic de salut.
A l’estat espanyol, encara que aconseguirem la paralització de l’Avantprojecte de llei de l’IVE per part del Govern del Partit Popular, ara hem perdut la batalla dels drets de les dones menors amb la reforma pel mateix Govern per llevar el dret a decidir sobre el seu cos a les joves de 16-17 anys. Fins ara aquestes dones teníen obligació d’informar, a partir d’ara necessiten el consentiment de progenitors.

Intersindical Valenciana continua revindicant el dret a decidir sobre els nostres cossos i exigeix:
- La despenalització de l’avortament a l’Estat espanyol.
- La protecció de la salut de les dones mitjançant la garantia de l’accés a un avortament segur, gratuït i lliure a la xarxa sanitària pública per a totes les dones.
- El respecte d’autonomia d’elecció per a les joves que opten per interrompre el seu embaràs. De cap manera es pot obligar una dona a ser mare contra la seva voluntat.
- L’augment de la inversió en prevenció d’embarassos no desitjats mitjançant una educació afectiva i sexual a les aules des d’etapes primerenques, i l’accés gratuït a mitjans anticonceptius per a totes les dones.
- La inclusió en els currículums escolars de continguts específics que promoguen la igualtat de drets de dones i homes i l’eliminació immediata de concerts educatius a les escoles que segregen per sexe amb models educatius diferenciats, potenciant un tracte educatiu i sociològic diferent per raó de sexe.
- El respecte als drets sexuals i reproductius de totes les persones independentment de la seua orientació sexual i el seu model de família.
- El nostre rebuig davant qualsevol llei o mecanisme legal que s’arrogue la tutela i el control sobre els cossos de les dones i la seua maternitat.
País Valencià, 28 de setembre de 2016




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.