Drets de les dones

En lluita pels drets sexuals i reproductius!

Intersindical Valenciana s’oposa a la reforma de l’IVE proposada pel ministre Gallardón.

14 / 01 / 2014 | Intersindical

La contrareforma de l’actual llei de l’IVE, l’informe de la qual va ser presentat pel ministre de Justícia en el Congrés el passat desembre amb el nom de llei de “Protección de la vida del concebido y de los derechos de la embarazada”, limita els casos d’avortament només a dos supòsits: violació i risc per a la salut.

el dret a l'avortament és un dret humà

Deixa fòra el supòsit de malformació del fetus, confonent de forma vergonyosa aquest cas amb la discapacitat. 
Anul·la totalment la llibertat de decidir de les dones i les deixa sota la tutela dels homes: tutors, pares, metges.
És una brutal regressió que obeeix als dictats dels sectors més reaccionaris de l’Església Catòlica i que ens allunya d’Europa, col·locant-nos a la cua de les legislacions sobre aquest tema en els païssos que la conformen. 
Una reculada brutal en els drets sexuals i reproductius de les dones que marca una trista fita en la nostra història.
Aquesta contrareforma és més restrictiva encara que la llei del 85, ja que ni tan sols inclou els supòsits de malformació del fetus.
Si es porta endavant només les dones que tinguen recursos podran avortar sense jugar-se la vida. Tornarem a eixir de l’Estat per anar a avortar a països on no siga delicte. Les dones sense recursos es jugaran la vida avortant en condicions de risc per a la seua salut.
No baixarà el número d’avortaments, però sí augmentaran les mortes. Més violència masclista d’aquest Govern que actúa contra les dones.

Continuarem en la lluita, no podem consentir que aquesta barbaritat isca endavant!!
Vos convidem a les concentracions que la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València - de la qual forma part Intersindical- convoca tots els dies 28 de mes. Pel nostre #DretaDecidir.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.