Drets de les dones

Intersindical contra la mediació en casos de violència masclista

02 / 02 / 2016 | Intersindical

Segons les conclusions de la “Mesa d’Experts” organitzada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives cal una llei valenciana en matèria de mediació com “estrategia contra el racisme, assetjament escolar o la violència masclista”. El sindicat manifesta la seua total disconformitat amb aquesta mesura de mediación en els casos de violència cap a les dones.

les víctimes de la violència masclista han mediar amb els seus botxins??

Aquesta mediació mai pot donar-se en els casos de violència masclista, en estar prohibida per la Llei 1/2004, Integral contra la violència de Gènere. Hem de recordar-li a la Directora General d’Inclusió que ja l’ex Ministre de Justícia, Sr Gallardón, va pretendre amb la seua reforma del Codi Penal regular aquesta mediació, sent el dictamen del Consell d’Experts del Consell General del Poder Judicial clar en considerar que els” delictes relacionats amb la violència de gènere no puguen ser saldats amb multes i que el nou Codi excloga expressament la possibilitat d’introduir la mediació quan es tracte de casos de violència masclista”.

D’altra banda, no pot donar-se la mediació si les parts no estan en igualtat de condicions i evidentment no és el supòsit de la violència masclista, on l’home exerceix la seua violència contra la dona al·legant la seua suposada superioritat.

És deure les administracions públiques la persecució i sanció dels delictes i la protecció de les víctimes d’aquests, en aquest cas, les dones víctimes de la violència masclista. Pretendre que hi haja una mediació amb els seus botxins demostra, a més de falta de formació jurídica i de gènere, de sensibilitat davant aquest greu tema que és la violència contra la dona.

Per tant, Intersindical considera que la directora general d’Inclusió Social ha de rectificar de forma inmediata aquest tema que està ocasionant incertesa, inseguretat i por a les dones en situació de maltractament i estupor en les organitzacions i expertes que treballen contra la violència masclista.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.