Drets socials

Intersindical dóna suport Iniciativa per una Llei que garantisca el Dret a l’Habitatge

08 / 04 / 2021 | Intersindical

El Govern està preparant l’anomenada Llei pel Dret a l’Habitatge, l’esborrany de la qual entrarà al Consell de Ministres de manera imminent i es remetrà immediatament al Congrés per al seu debat i aprovació.

Després de 42 anys d’absoluta vulneració d’aquest dret humà, considerem que la nova Llei ha de protegir i garantir de manera efectiva el Dret a l’Habitatge en tot el territori. I en aquest sentit ha de suposar un avanç històric en la cobertura d’aquest dret fonamental.

La crisi residencial és innegable: més de 32.000 persones sense casa vivint al carrer; 12 milions de persones en risc d’exclusió social; més d’1 milió de desnonaments entre 2008 i el tercer trimestre del 2020, molts agreujats amb clàusules abusives i executats amb una legislació contrària als estàndards europeus, sense importar que hi haguera menors o persones majors dependents.

A l’estat espanyol, el 36,1% de la població destina més del 40% dels seus ingressos al pagament d’habitatge i subministraments bàsics; i altres milers de llars joves ni tan sols poden constituir-se. De fet, únicament el 18,5% de la població entre 18 i 29 anys s’ha emancipat per les enormes dificultats per a accedir i mantindre un habitatge estable.

A l’Estat espanyol els habitatges socials representen un 2,5% del parc d’habitatges principals, res a veure amb els percentatges d’alguns països europeus del nostre entorn (Holanda 30%, Àustria 24%, el Regne Unit 17,6%, França 16,8%).

La majoria social porta massa anys suportant als qui posen els seus beneficis privats per damunt de la vida i la salut de milions de persones. És el moment de què les Administracions Públiques assumisquen la seua responsabilitat i complisquen amb el seu deure de protegir i garantir un dret humà que és bàsic per a assegurar la integritat física, la dignitat, l’accés a altres drets fonamentals i el desenvolupament personal que totes ens mereixem.

La campanya ha impulsat l’aprovació de mocions als comités d’empresa, juntes de personal i seccions sindicals. Adjuntem un model de moció per presentar als diferents òrgans de representació.

Resolució_Comités_Empresa.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.