Drets de les dones

Intersindical Valenciana crida a secundar la Vaga Feminista del 8M

El Sindicat demana que els descomptes es destinen a implementar polítiques d’igualtat

07 / 03 / 2019 | Intersindical

Aquest 8 de març, encara amb més força que l’any passat, les dones buidarem els llocs de treball i omplirem els carrers perquè així ho hem decidit. Perquè volem tindre els mateixos drets i oportunitats, perquè volem que la igualtat que hem aconseguit en les lleis es materialitze en una igualtat real. Aquesta vaga abarca no només l’àmbit laboral, sinó també l’estudiantil, de consum i de cures. Així, és una vaga que va més enllà d’una vaga general: és una vaga feminista.

Intersindical Valenciana, com a sindicat feminista tant als seus estatuts com en la pràctica diària, ha escoltat allò que el moviment feminista ha demanat de manera inequívoca: que donem cobertura legal a una vaga laboral de 24 hores, en tots els àmbits, sectors i empreses, tant públiques com privades, per paralitzar els centres de treball i visualitzar la importància de la feina que fem les dones cada dia de l’any.

El Sindicat exigeix a aquesta administració que destine els diners descomptats de les nòmines de totes les treballadores que es declaren en vaga per implementar polítiques d’igualtat que vagen encaminades a l’eliminació real i efectiva de totes les discriminacions laborals que pateixen les dones.
Els motius laborals que fan necessària la vaga són, entre molts altres:

- l’existència d’una bretxa salarial endògena que és superior al País Valencià, en comparació amb la mitjana estatal i europea: amb més d’un 23% de diferència entre els salaris cobrats per homes que els cobrats per dones. Això significa que les valencianes estem més de 80 dies a l’any treballant sense cobrar. I aquesta bretxa laboral insultant es converteix en brutal quan parlem de les pensions, amb una diferència de més del 37% entre el que cobren les nostres pensionistes, que es passen més de 130 dies a l’any sense rebre el que s’han guanyat després d’estar tota una vida treballant

- la precarietat laboral, que s’agreuja més en treballs feminitzats, fruit de la divisió sexual del treball i l’adscripció tradicional de les cures com a feina de dones. Les dones tenim índexos més alts d’atur, major temporalitat, major treball a temps parcial i reducció de jornada i pitjors prestacions al llarg de la vida laboral i la jubilació

- l’assetjament sexual al lloc de treball, que es produeix a tot tipus de professions i també in itinere, mentre anem a la feina o tornem a casa.

- les deplorables condicions de feina de les treballadores de llar, especialment les internes, que són més pròpies d’un sistema d’esclavitud. A més el fet de que una gran majoria d’aquest col•lectiu siga migrant produeix una major vulnerabilitat en aquest tipus de feines.

- l’existència d’un alt percentatge de dones amb discapacitat a causa d’accidents laborals i malalties professionals no reconegudes per la legislació. Aquestes dones tenen un atenció diferent a la que reben els homes en les mateixes condicions, amb un tractament més assistencial en lloc d’una opció d’inserció laboral i normalització de la vida social.

Amb aquesta vaga volem aconseguir:

- derogar les reformes laborals i de pensions, pel que tenen de lesiu tant per treballadores i jubilades com per a treballadors i jubilats, i pel que tenen de discriminatori especialment contra les dones.

- abolir la bretxa salarial entre homes i dones, amb una equiparació salarial real entre homes i dones, amb la consecució d’una llei similar a la de igualtat salarial islandesa i amb la valorització dels treballs de cures que fem fonamentalment les dones

- aconseguir que totes les dones tinguen contractes laborals i pensions dignes, i mai en pitjors condicions que els homes

- aconseguir permisos per naixement i adopció iguals, obligatoris i intransferibles per a totes les persones i models de família per assolir la paritat en la criança

- que l’Estat Espanyol ratifique el decret 189 de la Organització Internacional del Treball sobre el treball domèstic, desenvolupant aquest decret i abolint el treball intern

- derogar la Llei d’estrangeria, pel que té de discriminatori per a les treballadores migrants

El 8 de març de 2018 va ser un punt d’inflexió en la lluita feminista, en què les dones ens vam empoderar i vam inundar els carrers amb les nostres reivindicacions. I el 8 de març del 2019 és un altre dia històric, un altre pas sense retorn que donarem amb força cap a la igualtat.

Acció previstes pel moviment feminista per al dia 8 de març

-7,30, València: piquets informatius a la rotonda de la Pantera Rosa
-10-13, València: acció per visibilitzar les cures a l’Estació del Nord
-11,30, Torrevella: manifestació (plaça del Molí)
-12,00, concentracions als Ajuntaments de la majoria de localitats
-12,00 Alcoi: manifestació des de la Plaça d’Espanya
-12,00 València: concentració a les portes del Rectorat de la Universitat de València
-14,00 València: Intifalla a la Mascletà, baix del balcó de l’Ajuntament
-14,30 València: dinar de pa i porta al CIE de Sapadors

Manifestacions vesprada del dia 8 de març
Alacant: 19,00 (av. de l’Estació)
Castelló: 18,00 (plaça Maria Agustina)
Elx: 19,00 (plaça de l’Aparadora)
Gandia: 19,00 Marxa de les Torxes (plaça del Centre de Salut de Beniopa)
Ontinyent: 18,00 (plaça de la Concepció)
Oriola 18,30 (plaça de l’Ajuntament)
Sagunt 18:00 (Plaça Ajuntament)
València 18,00. Punt de trobada de la Intersindical Valenciana 17,45 al TSJ, en la cantonada del carrer Colom amb el carrer de Cerdà de Tallada
Xàtiva: 19,00 (Casa de les Dones)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.