Drets de les dones

Intersindical qualifica d’èxit l’aturada de dones

Segons el Sindicat, desenes de milers de dones valencianes s’han concentrat a les portes dels centres de treball seguint l’aturada internacional que s’ha fet en més de 50 estats del món.

Concentració d'aquest matí al Centre administratiu 9 d'octubre
Concentració d'aquest matí al Centre administratiu 9 d'octubre
08 / 03 / 2017 | Intersindical

Al País Valencià s’han fet concentracions a molts centres de treball, de manera quasi total als centres que depenen de les Administracions públiques com la sanitat, educació, justícia, administració autonòmica, local i de l’estat, universitat…, i en molts centres de l’àmbit privat.

Per Intersindical Valenciana l’èxit de la convocatòria no ha estat només la massiva participació en l’aturada entre les 12 i les 13 hores, sinó també la gran repercussió mediàtica i el debat social que s’ha generat en la societat. Un debat que, sense cap dubte,  servirà per avançar envers una igualtat real i serà un punt d’inflexió en la lluita feminista al món, a l’estat espanyol i al País Valencià. Des del punt de vista del Sindicat ens trobem davant d’una data històrica que es veure culminada amb les més previsibles multitudinàries manifestacions convocades aquesta vesprada a les principals ciutats valencianes.

Per altra part, Intersindical Valenciana denúncia que en alguns centres de treball s’han produït pressions per impedir el dret constitucional a la vaga, com en el cas d’alguns inspectors docents que han anat dient que no havia una vaga convocada quan això és totalment fals en haver estat legalitzada pel nostre sindicat i haver-se dictat serveis mínims per part de l’autoritat laboral valenciana. També denúncia que en alguns hospitals públics s’ha amenaçat amb descomptes de nòmina.

Finalment, en les concentracions convocades s’ha llegit el manifest «nosaltres, les dones, parem».




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.