Drets de les dones

Intersindical,al Parlament Europeu

La delegació convidada per Compromís a les portes del Parlament
La delegació convidada per Compromís a les portes del Parlament
11 / 03 / 2015 | Intersindical

La coordinadora de l’Àrea de la Dona va assistir, convidada per l’Eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, a la conferència “La lluita per la igualtat de gènere i contra la violència de gènere: Perspectives Europees 2015”, organitzat pels grups europarlamentaris The Greens/EFA, ICV i Primavera Europea.

una de cada tres dones ha patit o pateix violència masclista a UE

La conferència organitzada amb motiu del Dia Internacional de les Dones per l’eurodiputat de Compromís junt a Ernest Urtasun, d’ICV-Els Verds i Monika Vana, de Die Grünen, va reunir dones feministes del món sindical, polític,  associatiu, jurídic i de les comunicacions,  les aportacions de les quals van servir de base a l’elaboració de les ponències, agrupades en dos blocs.
El primer dedicat a fer un repàs de la situació de la violència contra les dones i el segon en marcar estratègies per a combatre-la des de la prevenció.

Reis Gallego, representant de Dones amb Compromís, va defensar la ponència posant èmfasis en la necessitat de l’educació des d’infantil fins a l’escola de persones adultes, única forma de poder combatre i eradicar la violència masclista, així com de les campanyes de prevenció i estudi de la seua efectivitat i de la unificació de la legislació en tota Europa, instant a la Comissió Europea a posar en la seua agenda l’aprovació d’una Directiva contra la Violència Masclista.

Les dades de l’últim informe sobre la situació de la dona a Europa posen de manifest la necessitat d’actuacions conjuntes per a eradicar la xacra de la violència masclista, la qual pateixen o han patit una de cada tres dones. La situació ha empitjorat amb les polítiques neoliberals de retallades en estats com l’espanyol, on el pressupost destinat a polítiques d’igualtat i prevenció de violència ha baixat en un 32%. Una xifra que minva al costat de la vergonya que suposen les 70 dones que com a mitjana són assassinades cada any.

* Junt a les dones de Compromís Reis Gallego Perales, Lluna Àries i Cortina i Bàrbara Peris, varem assistir Daria Terrádez Salom (PRO IGUAL), María José Spuch Svoboda (Plataforma Feminista d’Alacant),  Ana Belén Sánchez Serrano (Dones Juristes d’Alzira), Teresa Domínguez González i Regina Laguna Micó (periodistes) i Càndida Barroso Chuliá (CCOO) i Inmaculada Gimeno Mengual (Intersindical Valenciana).

Article de Teresa Domínguez:
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2015/03/08/maltrato-lecciones-igualdad/1235721.html

Article de Regina Laguna:
http://www.valenciaplaza.com/ver/151285/-la-igualdad-tiene-un-precio-.html




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.