Drets de les dones

Intersindical Valenciana considera abusius els descomptes per la vaga del 8M

Per al sindicat, els descomptes poden ratllar el caire sancionador per l’exercici d’un dret constitucional

26 / 06 / 2018 | Intersindical

Avui s’han començat a conèixer els descomptes per la realització de la vaga feminista del 8 de març i, a falta de concreció per part de l’Administració dels criteris seguits pel càlcul del descompte, tot apunta a que són absolutament desproporcionats en relació amb el salari dels empleats i empleades públics afectats per la mesura; tant si es tracta d’una aturada de dues hores, com si ho va ser per la jornada completa.

Per part dels sindicats integrats en Intersindical Valenciana, s’ofereix l’assistència dels nostres serveis jurídics, per recòrrer aquella part dels descomptes que no s’ajusten a dret, tenint en compte que, l’exercici del dret de vaga, malgrat la protecció constitucional, comporta de manera indefugible, la pèrdua del salari coincident amb el temps de duració de la vaga. No obstant això, entenem que deu haver una proporcionalitat entre el descompte i el salari real; perquè tot allò que s’allunye d’aquesta proporcionalitat, pot ser considerat com una sanció a l’exercici del dret de vaga i està expressament prohibit pel RDL 17/1997 sobre relacions de Treball.

Per altra banda, no entenem ni compartim, que un Govern que es diu feminista i que va compartir i donar suport a la vaga, ara aplique descomptes abusius que penalitzen les treballadores que exerciren el seu dret de vaga, en defensa d’uns interessos absolutament legítims, més enllà del que pot considerar-se racional. No sembla que l’actuació del Consell demostre molta coherència entre el seu discurs polític sobre la discriminació de gènere als àmbits social i laboral i els fets que es reflecteixen en l’aplicació dels descomptes per la vaga; doncs, en el context, predominant en aquell moment, d’una inactivitat absoluta del Govern de l’Estat en la matèria, no es tractava sols de defensar el dret a la igualtat, sinó d’una necessitat.

Per totes aquestes raons, ratifiquen l’oferiment del nostres serveis jurídics a les treballadores afectades i exigim una clarificació immediata a la Conselleria d’Hisenda i a les Conselleries amb competències en matèria de personal sobre el criteris seguits pel càlcul dels descomptes per seguiment de la jornada de vaga del 8 de març; així com una revisió a la baixa dels mateixos en aquells aspectes que es consideren improcedents.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.