Drets de les dones

Intersindical Valenciana considera que les Corts Valencianes han incomplit la Llei 6/2016 pel que fa referencia a la igualtat de gènere

Intersindical Valenciana va presentar un escrit a la Comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI de les Corts Valencianes, Comissió de Radiotelevisió valenciana i de l’espai audiovisual de les Corts Valencianes, Presidència de les Corts Valencianes, Vicepresidència del Consell de la Generalitat i Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació sobre l’incompliment de la paritat en el Consell Rector.

02 / 03 / 2019 | Intersindical

Els escrits es van presentar, fa uns mesos, a propòsit de l’elecció, el passat 29 de noviembre, pel ple de les Corts Valencianes d’un nou membre del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per cobrir la vacant creada per la dimissió d’un conseller.

Intersindical Valenciana considerava, i considera, que l’elecció vulnerava la Llei 6/2016 de 15 de juliol que regula el servei públic de Radiodifusió i Televisió d’àmbit autonòmic de titularitat de la Generalitat, alhora que qüestiona greument la política d’igualtat de gènere per la qual cosa demanava a les Corts Valencianes que rectificaren la seua actuació. Des d’aleshores no ha tingut cap resposta per part de les persones i entitats interpel·lades.

Intersindical Valenciana no entén com el diputat de Ciudadanos Toni Subiela qüestiona el nomenament de la representació de les treballadores i treballadors d’À Punt quan ell amb el seu vot va vulnerar el principi legal contemplat en la Llei 6/2016. El problema de la manca de paritat en el Consell Rector ve motivat per la decisió de les Corts Valencianes en triar quatre homes i només una dona, no per l’elecció de la representació del personal de la CVMC.

Finalment, Intersindical Valenciana espera que les Corts Valencianes rectifiquen per ajustar-se a la normativa legal que van aprovar.

S’adjunta escrit presentat a la Comissió de Radiotelevisió valenciana i de l’espai audiovisual de les Corts Valencianes,




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.