Drets socials

Intersindical Valenciana convida a participar a les mobilitzacions per l’eradicació de la pobresa, la precarietat i la desigualtat

Intersindical Valenciana convida a participar a les mobilitzacions del 20 i 27 d’octubre.

16 / 10 / 2018 | Intersindical

Les persones, moviments socials i organitzacions que impulsen Pobresa Zero i Caminant Cap el 27 d’Octubre fem una crida a la societat perquè es mobilitze per a demandar mesures efectives contra la pobresa i la desigualtat, i exigisca a la classe política lleis i pressupost suficient per a materialitzar-les. També fem una crida perquè totes i tots actuem sobre les causes que generen i mantenen la pobresa, la precarietat i la desigualtat.

Eixim al carrer per a reclamar un sistema que garantisca l’equitat, que siga respectuós amb el medi ambient i garantisca la pau i els drets de les persones i els pobles, sense deixar a ningú arrere.
Perquè avui, després de 10 anys de la mal cridada crisi, que sabem va ser provocada per la cobdícia de les institucions financeres, seguim amb les retallades en Serveis Públics, en Polítiques Socials i en Cooperació al Desenvolupament, que impossibiliten el compliment dels compromisos internacionals com la Declaració dels Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea, o nacionals i autonòmics, com el Pacte Valencià contra la Pobresa.

És per tot açò que als nostres governants a nivell europeu, estatal, autonòmic i municipal els EXIGIM MÉS FETS I MENYS PROMESES, DRETS JA!:

 • Un model polític, social i econòmic, que garantisca els Drets Humans i Socials de totes les persones, i que modifique les causes estructurals de la pobresa i desigualtat.
 • Que desenvolupen polítiques coherents amb la solidaritat i la justícia social, i que establisquen la Cooperació per al Desenvolupament com a política pública, al mateix nivell que l’Educació, la Sanitat o els Serveis Socials.
 • Que assignen pressupostos suficients per a les polítiques socials que garanteixen la inclusió i la igualtat d’oportunitats de totes les persones, així com per a les polítiques de cooperació internacional, en compliment dels compromisos que porten anys quedant-se en paper mullat.
 • Que els partits polítics que es presenten a les pròximes eleccions es comprometen a signar un nou Pacte Estatal i Autonòmic contra la Pobresa, a complir els acords internacionals i a dedicar el 0,7% dels Pressupostos públics consolidats a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament.
 • Que la Unió Europea adopte un compromís seriós de reducció de la pobresa i exclusió, i deixe de posar obstacles a la signatura del Tractat Vinculant de l’ONU sobre Empreses i Drets Humans.
 • Que la Generalitat Valenciana i els Ajuntaments es comprometen a reduir de forma significativa l’índex de pobresa i exclusió a la Comunitat Valenciana i garantisquen el desenvolupament efectiu de les lleis socials perquè arriben a tots i totes.
 • Que es garantisquen els Drets Socials i els Drets Humans de totes les persones, amb especial atenció a les persones migrants a les quals se’ls neguen drets fonamentals com l’asil, refugi, i li les tanca en centres d’internament que han de ser clausurats immediatament.
 • Que els governs estatal i autonòmic demanden responsabilitat a Europa a l’hora d’establir les seues polítiques migratòries i de refugi, lluitant contra el racisme que s’està obrint camí posant en perill les llibertats i els drets fonamentals.
 • Que totes les Administracions Públiques treballen per l’eradicació dels paradisos fiscals, i generen una fiscalitat justa i equitativa que redistribuïsca la riquesa i combata les desigualtats.
 • Que s’establisquen polítiques contra la desigualtat econòmica, conseqüència de l’actual model de creixement, i contra la desigualtat entre dones i homes, que suposa dificultats en l’accés a l’educació, al treball i a la propietat per a la major part de les dones en el món.
 • Que es revertisquen les reformes laborals i de les pensions que dificulten el treball i les pensions dignes.
 • Que el govern valencià actue decididament contra la corrupció, la impunitat i l’opacitat, i que es comprometa a la justícia efectiva i al restabliment dels fons defraudats en el cas Blasco per a projectes de cooperació.
 • Que les Administracions Públiques afavorisquen i impulsen la participació ciutadana i la democràcia participativa, així com el desenvolupament d’alternatives econòmiques i socials, el consum responsable, el comerç just i l’educació per a una ciutadania global i inclusiva.


Les mobilitzacions previstes són:

 • València: Manifestació, dissabte 20 d’octubre, Plaça d’Alfons el Magnànim a les 18 hores.
 • Castelló: Concentració, divendres 19 d’octubre, Plaá de Santa Clara a les 12,30 hores.
 • Alacant: Concentració, dissabte 20 d’octubre, Plaça de l’Ajuntament a les 17 hores.

US ESPEREM!!!
Deixa un comentari


 • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
 • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
 • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
 • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
 • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
 • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.