Drets de les dones

Intersindical Valenciana convoca l’aturada internacional de dones del 8M

El sindicat legalitza, davant l’autoritat laboral, l’aturada de dones, entre les 12 i les 13 hores, convocada pel dia 8 març sota el lema “La solidaritat és la nostra arma”.

Cartell de l'aturada de dones del 8-M
Cartell de l'aturada de dones del 8-M
28 / 02 / 2017 | Intersindical

L’Àrea de les Dones d’Intersindical Valenciana ha acordat convocar i instar a la participació en l’aturada internacional de dones del dia 8 març. Aquesta iniciativa sorgeix d’un moviment de base, format per dones de diferents països d’arreu del mon, que, amb aquest acte reivindicatiu, volen fer palesa la situació de discriminació institucionalitzada que, salvant les diferències culturals i territorials, patim les dones de forma generalitzada.

A l’àmbit laboral del País Valencià i, per extensió a l’estat espanyol, cal denunciar la discriminació laboral i econòmica per ser dones. La feminització de la precarietat laboral n’és un fet constatable en el qual, la bretxa salarial se situa en un 24% a l’Estat espanyol, les dones estan més afectades per l’atur, per la parcialitat en l’ocupació (el 28,6% de les dones que tenen una ocupació és una jornada parcial, enfront del 9 % dels homes) i per tenir un sostre de vidre que limita la promoció professional de les dones.

Per aquestes i altres raons, també cal fer esment que, mentre la pobresa augmenta, la franja que separa les condicions d’homes i dones es va fent cada vegada més gran, no oblidem que el 70% de les persones en situació de pobresa són dones. Es tracta d’un fenomen conegut com la feminització de la pobresa.

El fet que, per imperatiu legal, estem obligats a convocar l’aturada per motius estrictament laborals, no lleva per a què insistim en posar al centre del debat la denuncia de la situació de violència masclista que patim les dones; una violència que constitueix, per sí mateix, una xacra social, una mena de terrorisme, que arrosseguem de forma continuada i que els canvis socials, culturals i legals no acaben d’eradicar.

Davant aquest escenari que, sense dubte, traspassa fronteres, cal una mobilització internacional per dir prou. Més de la meitat de la població mundial no podem restar impassibles a la violència i la transgressió dels nostres drets laborals i socials i, per tant, s’imposa la necessitat d’articular mobilitzacions que, més enllà, de situacions particulars, ha de fonamentar-se en la “solidaritat”, perquè aquesta és la nostra veritable “arma” per fer front a una agressió global.

Cal exigir als poders públics del País Valencià, de l’estat i a les instàncies internacionals determinació i tolerància zero a la discriminació i la violència cap de les dones. Ja és hora que els discursos es transformen en fets; que s’articulen mesures legislatives, fiscals, pressupostàries i organitzatives, perquè la igualtat entre dones i homes siga real i efectiva i no sols bones intencions i que, el respecte envers els drets inalienables de la persona, no resten matisats per raons de gènere.

És per això que Intersindical Valenciana convoca l’aturada el dia 8 de març, entre les 12 i les 13 hores a tots els centres de treball, sense distinció, i convida a les dones, individual i col·lectivament, a adherir-se i donar suport a la mobilització fent el seguiment de l’aturada, concentrant-se davant els centres de treball i participant activament en la resta de actes programats per aquest dia.

Un oferiment que fem extensiu a les diferents administracions públiques, perquè, al cap i a la fi, la revalidació del seu compromís i la determinació en el seus actes també porta nom de dona.

Juntes diem prou! La solidaritat és la nostra arma!

#8mAturadaDones
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.