Drets de les dones

Intersindical Valenciana crida a la participació massiva en la Vaga Feminista

El Sindicat qualifica d’èxit la convocatòria

La responsable de l'àrea de les dones d'Iv, Beatriu Cardona.
La responsable de l'àrea de les dones d'Iv, Beatriu Cardona.
07 / 03 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana convoca Vaga General Feminista de 24 hores, que s’iniciarà el 8 de març a les 00.00 hores i finalitzarà a les 24 hores del mateix dia. La Vaga Feminista afectarà a totes les treballadores, de totes les situacions laborals i de tots els sectors del món del treball, que aturaran la seua activitat al llarg del dia. Aquesta respon a la convocatòria de vaga internacional que ha impulsat el moviment feminista internacional, de l’estat i del País Valencià per aturar el món amb la finalitat de mostrar la importància del paper que les dones hi juguem i la repressió que el sistema patriarcat exerceix sobre nosaltres.

Aquesta vaga ja és un èxit per la gran repercussió mediàtica i social que està tenint

Per Intersindical Valenciana els objectius de la vaga laboral són:

  1. La millora de les condicions laborals de les dones i la fi de la desigualtat laboral mitjançant l’assoliment de la supressió de la bretxa salarial i el sostre de vidre, així com la igualtat en les pensions.
  2. La promoció de la conciliació familiar i personal, mitjançant la inclusió dels Convenis Col·lectius de mesures de conciliació que milloren els drets mínims establerts en la normativa laboral, aplicant amb flexibilitat els horaris establerts, afavorint la formació i promoció professional de les persones que hagen gaudit dels drets a la conciliació de la vida laboral i familiar.
  3. La desaparició de la discriminació en l’accés a l’ocupació i la disminució de la taxa d’atur de les dones.
  4. La lluita efectiva contra les situacions d’assetjament sexual en l’àmbit laboral, la precarietat laboral i l’alta taxa de contractes amb jornades parcials i de curta durada.
  5. Exigir l’elaboració i aplicació dels plans d’igualtat. Segons l’article 45 de la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, les empreses estan obligades a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral i, amb aquesta finalitat, hauran d’adoptar mesures dirigides a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre dones i homes, mesures que hauran de negociar-se, i en el seu cas acordar, amb els representants legals dels i de les treballadores en la forma que es determine en la legislació laboral.

Per Intersindical Valenciana aquesta vaga ja és un èxit per la gran repercussió mediàtica i social que està tenint. El moviment feminista ha posat com a punt central de l’agenda la necessitat d’acabar amb el sistema patriarcal que discrimina les dones en totes els àmbits socials i ha aconseguit que se sumen a la convocatòria una gran part dels sindicats, partits polítics, entitats socials, culturals, esportives, festives, estudiantils… i el que és més important que milers de dones s’autooganitzen per impulsar la vaga feminista arreu del País Valencià, l’estat i el món com un acte d’apoderament de gènere i lluita per la seua emancipació. Per tots aquests motius, el protagonisme del 8 de març és, i ha de ser, indiscutiblement de les dones: és una vaga feta per i per a nosaltres.

Intersindical Valenciana també vol deixar ben clar que la vaga és un dret fonamental i el seu exercici és absolutament lliure, per tant, cap empresa pot acomiadar o aplicar mesura disciplinària per haver participat. El Sindicat ha disposat d’una atenció extraordinària a les seues seus que atendran qualsevol consulta o incidència que sobre la vaga es puga produir. No s’atendran altres tipus de consultes el dia de la vaga. Les seus de tots els sindicats de la Intersindical Valenciana estaran ateses per homes. La seu de València estarà oberta des de les 6.00 del matí del dia 8 de març. Des de les 10 de la nit del 7, hora en què comença el primer torn nocturn, n’hi haurà també atenció telefònica urgent. També ha disposat d’un servei d’atenció per part dels seus serveis jurídics que estaran de guàrdia durant tota la jornada de vaga.

Finalment, Intersindical Valenciana crida a totes les dones a secundar la vaga laboral, educativa, de cures, consum i participar en els piquets informatius, concentracions i manifestacions que tidran lloc al llarg del dia 8 de març arreu del País Valencià. El dia 8 de març de 2018 serà un dia que passarà a la història del moviment de les dones en la lluita per l’emancipació i la igualtat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.