Drets de les dones

Intersindical Valenciana manifesta el seu suport treballadores de la maduixa

El Sindicat crida a participar en la concentració del 17J

14 / 06 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha subscrit el manifest de suport a les treballadores temporals de la maduixa d’Huelva que pateixen l’explotació laboral i sexual, racisme i violència de gènere i crida a participar en la concentració que tindrà lloc el proper diumenge 17 de juny, a les 12 hores, al Jardí de Vivers de València.

Manifest

“TRIPLE DELICTE: VIOLÈNCIA DE GÈNERE, RACISME I EXPLOTACIÓ LABORAL I SEXUAL”

Durant aquests dies, ens sorprèn molt que, malgrat les protestes i denúncies de les dones marroquines treballadores temporals de la maduixa a la província d’Huelva, la societat espanyola, inclosos els moviments socials, polítics o feministes semblen estar ensopits i callats per uns fets que ja porten anys succeint i denunciant-fa més una dècada.

Veiem silenci i poc interès en comparació amb altres casos de violència de gènere i de racisme. Tot just algun moviment ha sortit tímidament als carrers, contrastant de forma abismal amb altres ocasions quan van sortir massivament en defensa d’altres dones. Ens sorprèn que, fins i tot es posen en dubte les paraules de les dones denunciants, centenars de dones migrants marroquines que han deixat als seus fills, filles i les seves famílies per venir a treballar en unes condicions infrahumanes, denunciant humiliacions, insults, abusos i fins violacions sexuals. I quan han decidit fer-ho públic i denunciar-un cop més, no només no són cregudes, no només han tornat a ser victimitzades, sinó fins a van ser expulsades del país amb total traïdoria.

Estem davant d’un triple delicte claríssim: VIOLÈNCIA DE GÈNERE, RACISME I EXPLOTACIÓ LABORAL I SEXUAL. Per ventura no són aquests suficients motius per sortir al carrer a protestar?

Per tot això, a València diverses persones, col·lectius i associacions hem decidit organitzar-nos al voltant d’una Plataforma de Suport a Trabajadorxs del Camp i CONVOQUEM A LA CONCENTRACIÓ de suport a les germanes migrants treballadores en els camps de maduixa a Huelva i en repulsa a la violència de gènere, racisme i explotació laboral i sexual.

EXIGINT LES SEGÜENTS REIVINDICACIONS:

La DEROGACIÓ DE LA LLEI D’ESTRANGERIA, instrument creat per l’estat espanyol específicament per empobrir els territoris de les excolònies, crear la necessitat de migrar, disposar dels cossos de les poblacions de les excolònies mentre es reserva el “dret” a rebutjar-quan no li són necessaris, i així mantenir tota una maquinària conformada de dispositius de control i expulsió migratori tan lucratius per a Europa.

SEGURETAT I GARANTIES físiques i jurídiques per a les víctimes denunciants, sense por a cap represàlia, que aquest tipus de violències també siguin tipificades jurídicament com VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

SEGURETAT I GARANTIES de millora en les condicions laborals de les treballadores migrants i en l’eradicació de les pràctiques d’explotació, assetjament laboral i agressions sexuals.

REBUTGEM les deportacions i acomiadaments encoberts sota amenaces, intimidacions, instrumentalitzacions i coaccions a les treballadores migrants.

CRIDEM A BOICOT de les empreses, marques i cadenes de distribució que es basen en l’explotació laboral, abusos i incompliments laborals, assetjament i abusos sexuals. Apel·lem als seus clients nacionals i internacionals a sumar-se al boicot fins a aconseguir que es garanteixin condicions laborals dignes a les treballadores.

DENUNCIEM PÚBLICAMENT a les administracions, sindicats que diuen vetllar pels drets dels “treballadors” i a les organitzacions que es diuen “socials” pel seu SILENCI I COMPLICITAT durant tots aquests anys. Aquests casos i pràctiques porten denunciant-almenys des de 2006 sense haver-se eradicat ni perseguit activament. És clar que van poder haver fet més, molt més, per eradicar-les, però han preferit minimitzar-les, obviar-les, quan no directament negar-les, prioritzant els seus propis interessos per sobre de les treballadores.

Exigim la CREACIÓ D’UN GRUP DE TREBALL INDEPENDENT a la regió compost íntegrament per PERSONES MIGRANTS de diferents perfils professionals la funció sigui la de recollir, donar prioritat i seguiment a totes les denúncies rebudes.

Instem les persones, col·lectius, associacions, organitzacions o moviments antiracistes, migrants, feministes, anticapitalistes a despertar de la letargia i sumar-se a les nostres reivindicacions i properes accions més aviat possible.

Instem les persones migrants, treballadores del camp i de les ciutats de l’estat espanyol a unir-se, destapar i denunciar més casos de violències, abusos sexuals i explotacions laborals racistes que estan patint.

¡GERMANES, nosaltres SÍ US CREIEM!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.