Intersindical Valenciana considera que amb la nova aprovació de l’estat d’alarma per part del Govern espanyol i la seua ratificació pel Congrés cal dinamitzar i impulsar les polítiques socials per pal·liar els seus efectes, així com els que venim acumulant per la pandèmia i la crisi de 2008.
Per al Sindicat, calen més mesures de caire laboral i social per garantir que la nova declaració de l’estat d’alarma no augmente les desigualtats socials, l’exclusió social ni la precarietat en la que viuen amples sectors socials. En eixe sentit, Intersindical Valenciana ha valorat comn insuficients l’escut social que ha posat en marxa el govern de l’estat en aquests darrers mesos i com inútils les conclusions de les diverses comissions de reconstrucció que s’han creat als diferents àmbits territorials, davant la realitat d’una segona onada pandèmica. És per això que, davant la nova situació produïda per l’estat d’alarma, reclama que s’impulsen decididament i immediatament mesures per combatre la situació per la que travessen milions de persones de l’estat i del País Valencià.
Intersindical Valenciana no entén que es disposen mesures per restringir la mobilitat nocturna o social però que no es despleguen mesures per garantir la seguretat i la salut en el món del treball. Unes mesures que passen, entre altres, per millorar la seguretat i la freqüència del transport públic que és el que usa la classe treballadora i els sectors més vulnerables de la nostra societat per anar cada dia al seu centre de treball, l’augment del control de la Inspecció de Treball als centres de treball per garantir que s’apliquen les mesures necessàries per a la seguretat i salut de les treballadores i treballadors valencians o la regulació del teletreball a tots aquells sectors laborals que ho puguen implementar. .
Intersindical Valenciana reivindica mesures socials com: l’augment de les plantilles en la sanitat i en els serveis sociosanitaris valencians i la millora de les condicions laborals del personal que hi treballa; la dotació de recursos i de personal suficient en tots els serveis públics, especialment en els serveis d’emergència i serveis essencials; l’establiment de la Renda Valenciana d’Emergència, davant els problemes que s’han generat amb la gestió de l’Ingrés Mínim Vital i la complexitat de la tramitació de la Renda Valenciana d’Inclusió o la paralització dels desnonaments per garantir el dret a l’habitatge de les persones més vulnerables en un moment tan complicat com aquest.
Finalment, Intersindical Valenciana considera que combatre la pandèmia i els seus efectes no pot passar exclusivament per mesures restrictives dels drets fonamentals de circulació i reunió de les persones, ni per prioritzar le recuperació econòmica a qualsevol preu, si no van acompanyades per l’implementació de més mesures sanitàries, laborals i socials per evitar les seues conseqüències negatives entre la majoria de la població.