Drets de les dones

Més assassinats de Dones

30 / 08 / 2014 | Intersindical

Aquest estiu supera amb escreix qualsevol malson. Un mes d’agost amb huit dones assassinades, més les dones que estan en estat greu, més les violacions. Mentrestant el govern del PP continúa dient que la violència cap a les dones ha baixat, no ho considera un problema important. Mentrestant ens assassinen la ministra de Sanitat ni es pronuncia ni compareix. Vergonya, vergonya i violència institucional!

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València, de la qual forma part Intersindical Valenciana:

“La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant les dues noves agressions masclistes a Arganda del Rey (Madrid).  Encara amb l’horror dels dos últims feminicidis a Barcelona, hui despertem amb la terrible notícia de la mort d’una dona de 50 anys a mans d’un maltractdor, que ha ferit greu també a la filla, de 25, que roman ingressada en l’hospital, i que era la seua parella.
Amb aquests dos nous feminicidis són ja 48 dones les assassinades en aquest rànquing macabre. Recordem que desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques i també aquelles ingressades en institucions hospitalàries, com les que quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit. Tampoc tenim noticia de la dona amb una diversitat funcional que va ser segrestada pel seu maltractador mentrestant fugia d’ell ajudada per una parella amiga.
Aquest estiu estem assistint a execucions de dones mentrestant el Govern continúa com si no passara res. Nosaltres no podem desconectar d’aquesta realitat que supera en molt el pitjor dels malsons.
Com tampoc podem oblidar els casos de violència sexual que hem de patir les dones davant la mirada impasible del govern que es limita a donar recomanacions totalment sexistes i que fan recaure tota la responsabilitat sobre nosaltres.
Som les dones les que patim les agressions per part dels masclistes i
desde les mateixes institucions que permeten injusticies contra nosaltres i mantenen a càrrecs públics que, mitjançant declaracions sexistes vergonyoses,  fan apologia de la violència masclista.
Mai no ens acostumarem a aquesta violència contra les dones que no s’atura ni minva. Mentrestant, el govern continua retallant en protecció i recursos assistencials, en prevenció i educació, en vida. Amaga les xifres per disfressar una realitat cruenta que ens supera.
La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.
Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.
El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim del govern de l’estat una urgent i immediata reunió per a tallar aquest goteig incesant d’assassinats de dones. Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.
NO més violència contra les dones!


València, 31 d’agost de 2014”

 
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.