Atur
Privatització dels serveis públics

Per Intersindical l’acord del Consell de Ministres és un “saqueig al ferrocarril públic”

17 / 06 / 2014 | Intersindical

El PP privatitza línies de Renfe Alta Velocitat i Convencionals del corredor “Llevant” i en Adif el manteniment d’instal · lacions de senyalització de la Xarxa Convencional

El transport públic ferroviari és un dret, no un negoci

El passat divendres el Consell de Ministres va aprovar atorgar la llicència perquè una empresa privada pugui explotar, en competència amb Renfe, el corredor “Llevant” que inclou les relacions de Madrid a Conca, Albacete, Múrcia, Alacant, València i Castelló, tant en Alta Velocitat com en línia convencional.

Trauran a concurs la concessió “d’un títol habilitant” que donarà dret a l’empresa que l’hi s’adjudique a l’explotació de la línia durant un període de 7 anys, a l’acabament del qual altres operadors podran entrar també a prestar servei en aquesta línia.

Paral · lelament a aquesta decisió, també divendres passat ha sortit a la llum la intenció d’Adif de licitar el manteniment de les instal · lacions de senyalització de la Xarxa Convencional.

Contemplen el manteniment preventiu, les actuacions urgents, segones intervencions i actuacions complementàries, afectant més de 12.800 kms. de vies, incloent la Xarxa d’Ample Mètric.

Des del Sindicat Ferroviari - Intersindical es rebutja rotundament aquestes decisions del Govern que pretén fer negoci amb el transport ferroviari, que ha de ser públic, segur i de qualitat. No han tingut prou amb saquejar serveis públics essencials com la sanitat o l’educació, també segueixen aprofundint en el desmantellament i privatització del ferrocarril públic.

Quan encara no s’ha aclarit el frau comès en la construcció de l’AVE Madrid-Barcelona, ​​que fa tan sols un mes va generar 10 detencions davant la investigació de la fiscalia pels delictes -entre d’altres- de malversació de cabals públics, suborn i falsedat documental, ara s’afanyen a seguir lliurant serveis públics com el ferrocarril perquè uns quants obtinguen grans beneficis a costa dels drets de la ciutadania i de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores.

La injustificada pressa del Govern per fer negoci amb tot el públic no té límit, i tot i que la Unió Europea segueix debatent sobre la liberalització del transport de viatgers per ferrocarril, que no està prevista fins desembre de 2019, aquí s’avancen imposant 5 anys abans per afavorir a empreses (que acaben sent sempre les mateixes) en detriment de l’interès general ia costa de les nostres butxaques. Posaran a disposició dels especuladors privats trens i infraestructures que han estat pagades amb els impostos de tota la ciutadania.

I no podem oblidar les nefastes conseqüència de la privatització d’altres ferrocarrils, com el del Regne Unit, que per als treballadors i les treballadores del ferrocarril va suposar la pèrdua de llocs de treball, la substitució de treball estable per treball precari, la pèrdua de drets laborals i socials, de salaris, riscos per a la salut ... i per a la ciutadania pitjor servei, augment de preus, disminució de freqüències, pobles incomunicats, pèrdua en la qualitat del servei, disminució greu de la seguretat ...

Per tot açò, el Sindicat Ferroviari - Intersindical rebutja aquest model de ferrocarril i seguim lluitant i defensant un transport ferroviari públic, al servei de la ciutadania i amb condicions dignes per als seus treballadors i treballadores.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.