Drets de les dones

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat

Estan assassinant-nos i no passa res? Aquests últims dies quatre dones assassinades, en una escalada de violència masclista que no s’acaba mai.

26 / 04 / 2016 | Intersindical

Dia 14: Cristina, 47 anys, S. Feliu Llobregat (Barcelona). Agressor parella
Dia 18:  Yolanda, 48 anys. Salamanca. Agressor ex parella
Dia 24, S.I. , 47 anys. Valls (Tarragona). (Posible feminicidi per prostitució)
Dia 25, Marta, 43 anys. El Ferrol. En investigació.

No volem seguir sumant víctimes. Qüestió d’estat ja!

Parlem de Justicia? O de la responsabilitat de qui permeteix aquests assassinats. 
Com pot el Govern obviar aquesta realitat del terrorisme masclista? Com poden els Partits polítics, només preocupats en les seues butaques en el nou Govern? Com pot la societat que pensa que la violència masclista li queda lluny?
Volem un pacte d’estat ja! Volem que el Govern i els partits polítics ho façan ja. Aquesta violència és un terrorisme actiu, que mata tots els dies. Terrorisme masclista que ha ser qüestió d’Estat. Ens reiterem en totes les reivindicacions del Moviment Feminista 7N. Urgentment, pacte d’estat. Ens estan assassinant!

- Qüestió d’Estat: la lluita contra les violències masclistes ha d’estar en l’agenda del Govern i dels partits de l’oposició. Amb un compromís real, explícit i detallat, amb mesures urgents i calendaritzades. Amb restitució i ampliació dels recursos econòmics escaients per a prevenció, assistència, educació, formació de tot el personal.


- El compliment de la legislació nacional e internacional i la recomanació, entre d’altres, al Govern d’Espanya el 28 de juliol de 2015 de la CEDAW, Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona de Nacions Unides, de restablir el Ministeri d’Igualtat eliminat en 2010 i augmente els recursos de l’Institut de la Dona.

- L’ampliació de totes les formes de violència contra les dones en la llei 1/2004, per tal que s’arrepleguen totes les violències que pateixen les dones establertes per la CEDAW.


- L’avaluació de les lleis i programes per a la igualtat entre dones i homes i de la lluita contra la violència de gènere per tal de veure el seu compliment i efectivitat.


- L’exigència del compliment de l’establert a la CEDAW (CEDAW/C/ESP/CO/7-8) i a l’art. 14 del Conveni d’Istanbul respecte a la necessitat de la coeducació, dotant dels recursos escaients en la llei de pressupostos per a l’aplicació dels articles 4, 6, 7, 8 i 9 de la Llei Integral de 2004, que obliguen a incloure la igualtat de dones i homes en els programes i materials del sistema educatiu, així com la formació inicial i permanent al professorat, garantint una persona responsable d’igualtat en els Consells Escolars i la supervisió i informe per la Inspecció sobre el seu compliment. La restitució dels continguts educatius per al foment de la igualtat entre dones i homes, suprimits amb la derogació de l’Educació per a la Ciutadania i que l’actual LOMCE no contempla.


- La formació en materia d’igualtat i prevenció de violència de gènere de tot el personal que intervé en el procés: forces de seguretat, personal sanitari, assistencial, judicatura.
- L’eliminació de la custodia compartida imposada.
 No volem seguir sumant víctimes. Qüestió d’estat ja!
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.