Drets de les dones

Un 8 de març històric

El Sindicat exigeix a Rajoy respostes immediates

09 / 03 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que la jornada del 8 de març de 2018 passarà a la història de la lluita feminista per la gran participació en la Vaga General Feminista, les concentracions del matí i les manifestacions de la vesprada que ha desbordat totes les previsions. Ha estat una mobilització multitudinària arreu de l’estat i del País Valencià durant tot el dia que ha finalitzat amb centenars de milers de persones en les manifestacions. A més, la convocatòria del Moviment Feminista, que ha secundat la Intersindical Valenciana, ha tingut una gran repercussió mediàtica, la qual cosa ha suposat posar en l’agenda social i política la situació de discriminació que pateixen les dones a tots els àmbits socials. Hui, les dones han estat visibles, ocupant les portades i el lloc que els hi correpon a la societat, i els homes en un segon plànol, malgrat que els dirigents dels sindicats majoritaris no ho han fet com demanava el moviment feminista.

La resposta de les dones, de totes les edats, de diversos àmbits laborals, ha estat exemplar

Per Intersindical Valenciana, la resposta de les dones, de totes les edats, de diversos àmbits laborals, ha estat exemplar, posant en evidència la societat patriarcal en la que vivim, així com la fortalesa i coherència del moviment feminista que porta un any organitzant la Vaga General Feminista i les mobilitzacions. Una resposta massiva, sense precedents recents, que obliga el president Rajoy a atendre immediatament les demandes de les dones, sense intermediaris, negociant directament amb aquest moviment les mesures necessàries per acabar amb la discriminació històrica que pateixen les dones, també al món laboral.

Per acabar, des de la Intersindical Valenciana, es vol felicitar a totes les dones que han participat en aquesta fita històrica, també a aquelles que no ho han pogut fer per la seua situació laboral precària o temporal, per l’exemple de dignitat i lluita que han mostrat en aquest dia.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.