Lo Rat Penat, Burguera i l´anticatalanisme

Sal·lus Herrero i Gomar
21 / 12 / 2010 | Levante EMV

L´anticatalanisme, en part, una forma grollera i bròfega d´antivalencianisme, el que té és que no té aturador perquè el PP l’ha fomentat abastament durant molts anys;


Torturar les dades

Ferran Suay
18 / 12 / 2010 | El Punt

L’expressió s’aplica a una pràctica comuna entre alguns científics (que no una pràctica científica), que consisteix a aplicar diversos tractaments estadístics a un conjunt de dades, fins que s’aconsegueix que proporcionen resultats favorables als seus punts de vista. No cal dir que no és una bona pràctica.


Identitat minvant

Jesús Puig
14 / 12 / 2010 | Levante-EMV

Per enèsima vegada, Camps s´ha pronunciat en defensa de la nostra identitat. I, per enèsima vegada, cal dir-li amb paraules de Mario Moreno, Cantinflas: «No me defiendas, compadre».


En defensa de la llengua comuna

Francesc de P. Burguera
13 / 12 / 2010 | Levante-EMV

El passat 2 de desembre va tenir lloc a Lo Rat Penat una conferència sobre la unitat de la llengua pronunciada pel professor Abelard Saragossà.


Quin model d’educació plurilingüe i intercultural?

Diego Gómez i García
13 / 12 / 2010 | L'Informatiu

El senyor Conseller d’Educació Alejandro Font de Mora, de nou mareja la perdiu i manifesta el seu suport al desenvolupament del seu model d’escola plurilingüe en anglès.


La llengua a l´església

Josep Miquel Bausset
09 / 12 / 2010 | Levante-EMV

El 29 de novembre, convocats per l´AVL, es reunien preveres i laics compromesos pel valencià a l´Església. I és que, després de 45 anys del Vaticà II, encara no ens podem adreçar normalment a Déu en la nostra llengua.


El negoci de la llengua

Josep L. Pitarch
05 / 12 / 2010 | El Punt

Com l’any que ve hi haurà eleccions, la llengua torna a ser mercaderia electoral i per això el govern popular, que s’ha dedicat a erosionar-la, menystenint-la i reduint al màxim que ha pogut el seu ús, ara va i diu que obligarà els funcionaris a superar una prova del seu coneixement, quan no fa quatre dies que ha aprovat tot el contrari, o siga eliminar el requisit lingüístic per a accedir a la funció pública. Quina contradicció més solemne!


Aposta el PP de sobte pel valencià?

Mónica López
03 / 12 / 2010 | Pica'm

A cinc mesos de les eleccions valencianes, el Consell presidit per Francisco Camps ha fet públic aquests dies un pla de promoció del valencià. Pretén obligar als funcionaris a superar una prova que acredite el seu coneixement de la llengua autòctona abans d’ incorporar-se al seu lloc de treball.


Un nou consens pel valencià

Vicent Moreno
23 / 11 / 2010 | Levante EMV

Hui es compleixen 27 anys de l´aprovació de la Llei d´Ús i Ensenyament del Valencià. Tothom està en disposició de fer-ne un balanç, de fer una llista ben llarga de tot allò que no podem fer plenament en la nostra llengua. La voluntat d´aquest article, no obstant això, no és la d´enumerar els constants incompliments polítics.