El valencià i la RAE

Ferran Pastor
02 / 09 / 2013 | Levante-EMV

Vaig llegir al diari Levante-EMV la proposta del Síndic del grup parlamentari del PP la qual instava a que el valencià no estigués relacionat amb el català en el diccionari de la Real Academia de la Lengua Española.


Sobre la tolerància

Josep Manuel Esteve
22 / 01 / 2012 | Levante-EMV

Les opinions que habitualment llegim a la premsa conformen visions del món emparades en la llibertat d’expressió que es pressuposa en una societat democràtica.


La Junta “Quantificadora” i la normalització pendent

Josep Manuel Esteve
04 / 12 / 2011 | Levante-EMV

És temps tardorenc, de nous propòsits i de renovació d’iniciatives pendents, potser de tornar a intentar aprovar l’examen de la Junta que quedà pendent el mes de juny passat.


El valor de la nostra llengua

Tudi Torró
14 / 06 / 2011 | Levante-EMV

Quan parlem d’equilibrar a tots ens sona molt bé i ens ve la imatge d’una balança en equilibri, el símbol de la justícia, cada plat de la balança està compensat.


Where´re you going, mr. Font de Mora?

Josep Vicent Bataller
14 / 06 / 2011 | Levante-EMV

Desconcert, perplexitat, incredulitat… somni o realitat? No, no pot ser que tot un senyor conseller d´Educació i el seu staff directiu facen aquest plantejament d´educació plurilingüe. És cert que n´estem ja acostumats al rodillo del PP.


L’etiqueta de plurilingüe

Vicent Brotons
08 / 06 / 2011 | Vilaweb

L’esborrany de decret que ha presentat el conseller Font de Mora presenta moltes incongruències legals i de tota mena. Hi ha males definicions de plurilingüisme, porta implícita la derogació de facto del dret dels pares d’escollir la llengua d’educació, etc.


Plurilingüisme

Carme Miquel
07 / 06 / 2011 | Levante-EMV

La darrera ocurrència de Font de Mora d’eliminar les línies en valencià a favor d’una suposada distribució igualitària del temps escolar dedicat a les llengües, és antipedagògica. I per explicar-ho començaré manifestant que, si normalitzar l’ús de la nostra llengua en els àmbits socials respon a raons de justícia, la introducció del valencià a l’ensenyament respon, sobretot, a raons pedagògiques.


La mort del valencià?

Francesc de P. Burguera
06 / 06 / 2011 | Levante-EMV

Sembla ser que això és el que volen el Gens Honorable president Camps, i un dels seus acòlits, el conseller Font de Mora, amb el decret anunciat: la mort del valencià.


La lògica sociolingüística del PP

Josep-Lluís Navarro
03 / 06 / 2011 | Levante-EMV

No cal treballar a l´ensenyament per saber que el govern valencià del PP pretén extirpar les línies en valencià, així com eliminar grups dels centres públics (per augmentar-los als de l´Església), retallar hores de reforç, recursos i professorat, apujar el nombre d´alumnes per aula i la jornada laboral, abaixar salaris d´educadors i aportacions als centres, etc.